Συνένωση με Δήμο Λάρνακας και όχι Αραδίππου, υποστηρίζει το ΑΚΕΛ Λιβαδιών

Ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας ΑΚΕΛ Λιβαδιών αναφορικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου Λιβαδιών για συνένωση του Δήμου Λιβαδιών  με τον Δήμο Αραδίππου αναφέρει:dimarxio

“Καλούμαστε να τοποθετηθούμε στις δηλώσεις του Δημάρχου που έκανε στον Τύπο την προηγούμενη εβδομάδα και υποστήριξε την άποψη για συνένωση του Δήμου Λιβαδιών με τον Δήμο Αραδίππου.
Αρχικά να αναφέρουμε ότι σε έκτακτη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 11/09/2019, έχει παρθεί πλειοψηφικά η απόφαση πως σε ενδεχόμενο υποχρεωτικής συνένωση, το Δημοτικό Συμβούλιο επιθυμεί συνένωση του Δήμου μας με τον Δήμο Λάρνακας. Απόφαση που καλείτε να σεβαστεί ο Δήμαρχος.
Οι λόγοι που ώθησαν την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρει την πιο πάνω απόφαση είναι οι εξής:
Ενιαίο Παραλιακό μέτωπο και ενιαίος σχεδιασμός και ανάπτυξη. Σε ενδεχόμενο συνένωση με τον Δήμο Λάρνακας θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο ενιαίο παραλιακό μέτωπο στον νέο Δήμο. Με την προοπτική μετεγκατάστασης των δεξαμενών πετρελαίου και υγραερίου θα δημιουργηθούν μεγάλες προοπτικές για κοινό σχεδιασμό και τουριστική ανάπτυξη. Ανάπτυξη που θα συμβάλει στα μέγιστα στην οικονομική ενίσχυση και ευημερία των Λιβαδιών. Σε τέτοιο ενδεχόμενο θα καμφθούν τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην ανάπτυξη του παραλιακού μας μετώπου, μιας και στην επαρχία υπάρχει ένα κατακερματισμένο μέτωπο σε Δήμους και Κοινότητες.
Με τον Δήμο Λάρνακας μας συνδέουν κοινά προβλήματα και κοινοί αγώνες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον αγώνα που διεξάγουμε από κοινού για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαίου και υγραερίου στο παραλιακό μας μέτωπο και η χάραξη κοινού Σχέδιου Ανάπτυξης Περιοχής όπου τα ¾ της γης που περιλαμβάνει το σχέδιο βρίσκετε στα Δημοτικά όρια του Δήμου Λιβαδιών.
Έκθεση Υπουργείου Εσωτερικών: Εξάλλου, στην έκθεση που διενήργησε ο μελετητής, κ. Χαράλαμπος Κουταλάκης για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, καθόλου τυχαία σε κανένα σενάριο δεν προκρίνει την συνένωση του Δήμου μας με τον Δήμο Αραδίππου. Αντιθέτως προκρίνει και ευνοεί την συνένωση μας με τον Δήμο Λάρνακας.
Αποχετευτικό σύστημα: Θα θέλαμε εδώ που φθάσαμε να υπενθυμίσουμε στο Δήμαρχο την αρνητική εμπειρία που είχαμε από την συνεργασία με τον Δήμο Αραδίππου στη δημιουργία αποχετευτικού συστήματος. Εάν δεν έμπαιναν τα προσκόμματα από μέρους του Δήμου Αραδίππου για την σύνθεση της επιτροπής του ΣΑΛ, θα λειτουργούσε τώρα αποχετευτικό σύστημα στα Λιβάδια με το ύψος της εισφοράς της κοινότητας να φθάνει το 30% μόνο. Τώρα, ένεκα της καθυστέρηση που δημιούργησε η επιμονή του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου, οι δημότες μας καλούνται να συνεισφέρουν το 70% του κόστους κατασκευής.
Τέλος να αναφέρουμε πως συνορεύουμε με τον Δήμο Λάρνακας στα νότια του Δήμου μας, με τα δημοτικά όρια να μην είναι διακριτά σε επισκέπτες και πολίτες.
Σχετικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου για συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών με τον Δήμο Αραδίππου νιώθουμε την ανάγκη να αναφέρουμε τα εξής. Δεν υπάρχει η οποιαδήποτε συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών, αυτό που γίνετε εδώ και 7 χρόνια είναι να αγοράζουμε ως Δήμος υπηρεσίες από τον Δήμο Αραδίππου. Συγκεκριμένα η αγορά υπηρεσιών αφορά τον Δημοτικό Γραμματέα, τον Δημοτικό Μηχανικό, τον Δημοτικό Ταμία και ένα τεχνικό για να μπορούμε να λειτουργούμε σαν Δήμος σύμφωνα με τις νενομισμένες διαδικασίες (λόγο μορατόριουμ προσλήψεων, και προοπτικής συνενώσεως δήμων).
Κλείνοντας καλούμε τον Δήμαρχο για άλλη μια φορά να σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού του Συμβουλίου. Επίσης εκφράζουμε την δυσφορία μας στις δηλώσεις του πως συμμερίζεται την άποψη του η πλειοψηφία των δημοτών μας. Θέση μας σαν κόμμα είναι η διενέργεια δημοψηφισμάτων Παγκύπρια για να έχουμε, ακριβώς, την άποψη των δημοτών. Κατά την άποψη μας θεωρούμε ότι η πλειοψηφία των δημοτών μας συμπίπτει με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ημερομηνίας 11/9/2019.”