Ζημιές ύψους 300 χιλιάδων ευρώ από εμπρησμό σε 8 λεωφορία της KAPNOS AIRPORT

Στις 300 χιλιάδες ευρώ υπολογίζονται οι ζημιές στα 7 λεωφορεία και ένα mini bus, που καταστράφηκαν σήμερα τα ξημερώματα ολοσχερώς από φωτιά που φαίνεται να τέθηκε κακόβουλα.imagew

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι γύρω στις 03.10 σήμερα το πρωί λήφθηκε πληροφορία ότι σε συγκεκριμένο σημείο στην επαρχία Λάρνακας, υπήρχε φωτιά. Στη σκηνή μετέβησαν άμεσα μέλη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, τα οποία διαπίστωσαν ότι καίγονταν οκτώ λεωφορεία συγκεκριμένης εταιρείας.

Πρόσθεσε ότι τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, από την οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς επτά λεωφορεία και ένα mini bus. Η αξία των ζημιών ανέρχεται στις 300 περίπου χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι «από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή φαίνεται ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα. Η σκηνή αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή και μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας διεξάγουν εξετάσεις προς αναζήτηση μαρτυρίας περιμετρικά της σκηνής.

Σημείωσε επίσης ότι «οι εξετάσεις επικεντρώνονται κυρίως στο επαγγελματικό περιβάλλον του παραπονούμενου».

Τα λεωφορεία είχαν ασφαλιστική κάλυψη ενώ ο χώρος όπου βρίσκονταν σταθμευμένα τα οχήματα διαθέτει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο παραλήφθηκε από την Αστυνομία για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Συνεχίζονται κανονικά τα δρομολόγια

Η KAPNOS AIRPORT SHUTTLE LTD ανακοίνωσε λίγο αργότερα  προς το επιβατικό κοινό ότι ο εμπρησμός στον στόλο των λεωφορείων της δεν επηρεάζει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο τις επιβατικές της υπηρεσίες, οι οποίες συνεχίζονται κανονικά.imagew

Στη σχετική ανακοίνωση η KAPNOS AIRPORT αναφέρει πως τα καταστραφέντα λεωφορεία επροορίζοντο να χρησιμοποιηθούν στις νέες Συμβάσεις Δημόσιων Μεταφορών, εφόσον θα επιτύγχανε η προσφορά της.

Περαιτέρω, αφού διατυπώνει τη θέση ότι ο σκοπός των δραστών και αυτών που κρύβονται πίσω τους είναι να πλήξουν την επαγγελματική επιτυχία της εταιρεία, η KAPNOS AIRPORT προσθέτει ότι αναμένει από τις διωκτικές αρχές τη σύντομη εξιχνίαση της υπόθεσης για να εντοπισθούν οι δράστες και να υποστούν τις συνέπειες του νόμου.