Η σίγαση κινητών τηλεφώνων στον Αγ.Ανδρέα οφείλεται στην εγκατάσταση συστήματος στις Κ.Φυλακές

 

Στις εργασίες εγκατάστασης του συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές οφείλονται οι παρεμβολές που παρουσιάστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, δηλώνει το Υπουργείο Μεταφορών, τονίζοντας πως το σύστημα δεν θα παραλειφθεί αν δεν διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του.imagew

Σε σημερινή του ανακοίνωση, το Υπουργείο επισημαίνει ότι παρεμβολές προέρχονται από το σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές, η εγκατάσταση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Τα προβλήματα που  παρουσιάστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οφείλονται στο γεγονός ότι η ανάδοχος εταιρεία, κατά τη διάρκεια των δοκιμών που διενεργήθηκαν την Παρασκευή, απενεργοποίησε το σύστημα μερικώς και όχι πλήρως, ως όφειλε», εξηγεί το Υπουργείο.
Όπως αναφέρεται, το σύστημα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, καθώς διενεργούνται έλεγχοι και προσαρμογές από την ανάδοχη εταιρεία, έτσι ώστε η λειτουργία του να μην προκαλεί προβλήματα παρεμβολών, στις γύρω περιοχές.

«Το σύστημα δεν θα παραληφθεί από την Αναθέτουσα Αρχή (Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών), προτού διασφαλιστεί, η εύρυθμη λειτουργία του» αναφέρει το Υπουργείο.

Σημειώνει τέλος ότι το κοινό θα ενημερώνεται με ανακοινώσεις στον Τύπο, για όλους τους ελέγχους και δοκιμές που θα διενεργούνται,  μέχρι την επίσημη παραλαβή του συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων.