Κατεχόμενα:Ελεύθερος με εγγύηση ο μεγαλοεπιχειρηματίας, Βακκάς Αλτίνμπας

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε σήμερα ο μεγαλοεπιχειρηματίας, Βακκάς Αλτίνμπας στα κατεχόμενα, ο οποίος τελούσε για 4 συνολικά μέρες υπό κράτηση για την υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων στην περιοχή Κερύνειας με πλαστά έγγραφα.cache_728x3000_Analog_medium_818548_304992_12112019

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, κατά την έξοδό του ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας μίλησε για «κόλπο» εναντίον του και ότι έπεσε θύμα ξεπλύματος χρήματος και συκοφαντίας.

Πρόκειται είπε, για κάτι που συνέβη πριν 2 χρόνια και επανήλθε στην επικαιρότητα λες και πρόκειται για κάτι καινούργιο. Πλέον δεν θέλουμε αυτά τα ακίνητα, θέλουμε την ησυχία μας, πρόσθεσε λέγοντας ότι η διαδικασία για τον τερματισμό της ισχύος επιταγής για την αποπληρωμή 2,5 εκ στερλινών εφόσον δεν πήρε τα ακίνητα για τα οποία έκανε συμφωνία, βρίσκεται σε εξέλιξη στο «δικαστήριο».

Ο Βακκάς Αλτίνμπας, ο γιος του Μεχμέτ και οι Ρεφέτ Ουζούν, Κεμάλ Γιοργκαντζίογλου και Αχμέτ Μπαϊρακτάρ αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι με εγγύηση για την υπόθεση πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων για την αγορά διαμερισμάτων και πολυκατοικιών στο κέντρο της Κερύνειας. Τους επιβλήθηκε επίσης απαγόρευση εξόδου από το ψευδοκράτος και να παρουσιάζονται μία φορά την εβδομάδα σε «αστυνομικό» σταθμό.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στον κτηματομεσιτικό τομέα στα κατεχόμενα και δεκάδες άτομα μέχρι σήμερα έχουν ανακριθεί, τέθηκαν υπό κράτηση αλλά και καταδικάστηκαν. Είναι η πρώτη φορά που η «αστυνομία» προχώρησε σε συλλήψεις τόσο μεγάλων επιχειρηματιών.