Το Περού αρνήθηκε να δώσει άδεια προσγείωσης στο αεροσκάφος που μεταφέρει τον Εβο Μοράλες

Το αεροσκάφος της Μεξικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρει τον Έβο Μοράλες προσγειώθηκε στην Παραγουάη, αφού  το Περού αρνήθηκε να δώσει άδεια προσγείωσης, ανέφεραν ΜΜΕ της Παραγουάης την Τρίτη.

 

Στάση στην Παραγουάη αντί του Περού για αναφοδιασμό πραγματοποίησε το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Έβο Μοράλες, το οποίο έχει προορισμό το Μεξικό.5210042

Ο κ. Μοράλες ζήτησε πολιτικό άσυλο στο Μεξικό, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που τον εξανάγκασε στην παραίτησή του από πρόεδρος της Βολιβίας.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Silvio Pettirossi κοντά στην πρωτεύουσα της Παραγουάης Ασουνσιόν στις 1.35 π.μ. τοπική ώρα, ανέφερε η εφημερίδα ABC Color.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόφαση να προσγειωθεί το αεροπλάνο στην Παραγουάη ελήφθη αφού του απαγορεύθηκε να περάσει από τον εναέριο χώρο του Περού, της Χιλής και της Βραζιλίας.

Κατά το ίδιο μέσο, το οποίο επικαλείται τον στρατό της Παραγουάης, το αεροσκάφος θα ανεφοδιαστεί και θα συνεχίσει την πτήση του προς το Μεξικό εντός της ημέρας.

Οι αξιωματούχοι της Βολιβίας που έχουν παραιτηθεί ενδέχεται να ταξιδεύουν με τον Μοράλες στο Μεξικό στο ίδιο αεροπλάνο, με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Μεξικού, Μαξιμιλιανό Ζούνιγκα, να δημοσιεύει μια σχετική φωτογραφία.

Ο Έβο Μοράλες, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της Βολιβίας από το 2006, παραιτήθηκε την Κυριακή, όπως και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι, εν μέσω μαζικών διαμαρτυριών κατά της νίκης του στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου, η οποία αμφισβητήθηκε από την αντιπολίτευση.

Πολλές χώρες, όπως η Αργεντινή, η Βενεζουέλα, η Κούβα και το Μεξικό, χαρακτήρισαν τα γεγονότα στη Βολιβία ως πραξικόπημα. Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο “για σημαντική στιγμή για τη δημοκρατία.”