Βολιβία:Νέες εκλογές αναγκάστηκε να προκηρύξει ο Μοράλες

 

Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, δήλωσε ότι θα ζητήσει νέες εκλογές μετά την ανακοίνωση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS) ότι θα πρέπει να ακυρωθούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας λόγω παρατυπιών.1208388

«Έχω αποφασίσει να προκηρύξω νέες εκλογές», δήλωσε ο Μοράλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης του.

Ο ΟΑΣ, νωρίτερα, δήλωσε στην προκαταρκτική του έκθεση ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει το αποτέλεσμα των εκλογών της Βολιβίας, στις 20 Οκτωβρίου και συνιστά να διεξαχθεί μια άλλη ψηφοφορία.

Σύμφωνα με την έκθεση, είναι στατιστικά απίθανο ο Έβο Μοράλες της Βολιβίας να έχει το απαραίτητο ποσοστό 10% ως διαφορά, ώστε να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στον πρώτο γύρο.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής κλονίστηκε από τις διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν μετά τις 20 Οκτωβρίου όταν ο Έβο Μοράλες εξασφάλισε νέα θητεία στις προεδρικές εκλογές, ενώ η αντιπολίτευση αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα.

Οι διαδηλώσεις κορυφώθηκαν την Παρασκευή, ενώ βολιβιανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι αστυνομικοί κατέβηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν μαζί με τους πολίτες.

Το Σάββατο, η κυβέρνηση της Βολιβίας κάλεσε την αστυνομία σε διάλογο και πρότεινε να αυξήσει τις συντάξεις του ατυνομικού σώματος κατά 100%.