Ουγγαρία:Διαδηλώσεις εναντίον Ερντογάν

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας υποδεχόταν τον Ερντογάν, στους δρόμους της Βουδαπέστης πραγματοποιήθηκε διαδήλωση κατά της επίσκεψης του τούρκου προέδρου.

People attend a protest against the visit of Turkish President Tayyip Erdogan in Budapest, Hungary, November 7, 2019. REUTERS/Tamas Kaszas

Χιλιάδες πολίτες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους Κούρδους της Συρίας και κάλεσαν τον Ερντογάν να σταματήσει τον πόλεμο.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των Κούρδων γιατί ο Ερντογάν ηγείται μιας φονικής μάχης εναντίον τους. Κι εμείς οι Χριστιανοί δεν θέλουμε να λάβουμε μέρος σε αυτό» ανέφερε μια διαδηλώτρια.

People attend a protest against the visit of Turkish President Tayyip Erdogan in Budapest, Hungary, November 7, 2019. REUTERS/Tamas Kaszas

Μάλιστα, οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που μεταξύ άλλων έγραφαν «Ερντογάν, σκάσε!», ενώ φορούσαν μπλούζες βαμμένες κόκκινες.

Δήμαρχος Βουδαπέστης: Δικτάτορας ο Ερντογάν

Στο μεταξύ, στις διαδηλώσεις συμμετείχε και ο δήμαρχος της ουγγρικής πρωτεύουσας, ο οποίος δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλέσει τον Ταγίπ Ερντογάν «δικτάτορα».

«Όταν ένας δικτάτορας έρχεται στη Βουδαπέστη, ακόμη και ως δήμαρχος, διαμαρτύρομαι. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η ουγγρική κυβέρνηση δεν αισθάνθηκε το ίδιο και παρέλυσε η μισή πόλη από την επίσκεψη Ερντογάν» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ χρησιμοποίησε ακόμη πιο δηκτικές εκφράσεις για τον τούρκο πρόεδρο.

«Κανένας διπλωματικός σκοπός δεν δικαιολογεί προσέγγιση με εγκληματίες πολέμου» ανέφερε χαρακτηριστικά.