Στόχος εγκληματικών στοιχείων η μητέρα του διαιτητή Θ.Μούσκου

Αποχή  από τα γήπεδα για μια βδομάδα αποφάσισε ο Σύνδεσμος Διαιτητών

Στην 60χρονη μητέρα του διαιτητή Θωμά Μούσκου ανήκει η οικία που τα μεσάνυχτα αποτέλεσε στόχο εγκληματικών στοιχείων, τα οποία πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Η Αστυνομία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο η υπόθεση να σχετίζεται με απειλές που δέχθηκε ο διαιτητής μετά το παιχνίδι μεταξύ Απόλλων – Οθέλλου.ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Σε δηλώσεις του από τη σκηνή, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε πως η έκρηξη στην οικία της 60χρονης, που βρίσκεται στο συνοικισμό Καψάλου, σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό και στη βεράντα.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της οικίας, ενώ από ευτύχημα δεν τραυματίστηκε η 60χρονη, η οποία την ώρα εκείνη βρισκόταν στον πάνω όροφο της οικίας. “Αν δεν ήταν εκεί και καθόταν στο σημείο που έγινε η έκρηξη, πιθανόν να είχε υποστεί σωματικές βλάβες”, ανέφερε ο κ.Σωτηριάδης.

Ερωτηθείς κατά πόσο τα κίνητρα των δραστών σχετίζονται με τις απειλές που δέχθηκε ο Θωμάς Μούσκος, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού είπε πως “στρέφονται και σε αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της εργασίας του γιού της”.Ως Αστυνομία είπε εκφράζουμε την αγανάκτηση μας και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξιχνιάσουμε την υπόθεση”.

Είπε, επίσης, πως μετά τις πληροφορίες για τις απειλές κατά του διαιτητή, η Αστυνομία έλαβε τα μέτρα της, “ωστόσο οι ανεγκέφαλοι στόχευσαν την 60χρονη μητέρα του”.

Αποχή από τα γήπεδα για μια βδομάδα

Στο μεταξύ , αποχή από όλους τους αγώνες για μια εβδομάδα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου το οποίο θα αξιολογήσει εκ νέου την όλη κατάσταση σε συνεδρία του την ερχόμενη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, αφού πρώτα επιδιώξει συνάντηση με την Αστυνομία για να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών σχετικά με την βομβιστική επίθεση στην οικία της μητέρας του διαιτητή Θωμά Μούσκου.ÃÇÐÅÄÏ - ÊÕÐÑÏÓ - ÌÐÁËÁ ÐÏÄÏÓÖÁÉÑÏÕ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου καταδικάζει για ακόμη μια φορά και με τον πιο έντονο τρόπο “την άνανδρη και παράνομη πράξη των νυκτοβατών”.

“Η ψεσινή ενέργεια των παρανόμων έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων γεγονότων και είναι καιρός η Αστυνομία αυτή την φορά να μην αρκεστεί μόνον στα λόγια, όπως είχε κάνει και στις προηγούμενες βομβιστικές επιθέσεις, και να διερευνήσει σε βάθος τη νέα βομβιστική επίθεση και επιτέλους να δούμε κάποιο αποτέλεσμα”, αναφέρει ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου.