Aμοιβή 1000 ευρώ σε όποιον γνωρίζει για το φρικαλέο βασανισμό γάτου

Το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ προσφέρει ο Παφιακός Σύνδεσμος Προστασίας Ζώων σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για το φρικαλέο έγκλημα που μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει και διαπράχθηκε με την κακοποίηση γάτου στο μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου στην περιοχή Κολώνη της Πάφου.

Ο κτηνίατρος του Παφιακού συνδέσμου Προστασίας Ζώων Φίλιππος Λυγδάς αναφερόμενος στο 428DB9A01BBF3E054F0C2A68B0EC8BAFπεριστατικό, είπε ότι ο Σύνδεσμος δέχτηκε το τηλεφώνημα από πολίτη γύρω στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου, ο οποίος κατήγγειλε το αποκρουστικό θέαμα ενός γάτου ο οποίος κρεμόταν νεκρός από τον ιστό σημαίας που βρίσκεται στο μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου στην περιοχή Κολώνη.

Ο κ. Λυγδάς ανέφερε πως μετά την πληροφορία ο Σύνδεσμος έδρασε αστραπιαία και στη σκηνή μετέβησαν εθελοντές του.

Όπως ο ίδιος ανέφερε οι δράστες δεν έδειξαν κανένα έλεος στο ανυπεράσπιστο τετράποδο, του οποίου έγδαραν το μεγαλύτερο μέρος του σώματος του, αφαίρεσαν το τρίχωμα και όλο το δέρμα από την κοιλιακή χώρα μέχρι τα μπροστινά πόδια και το μισό κεφάλι.

Εμφανή σημάδια κακοποίησης υπάρχουν και σε άλλα μέρη του άψυχου ζώου όπως τα μάτια, το στόμα, τα αυτιά και τη μύτη.

Ο κτηνίατρος όσο και το προσωπικό του Συνδέσμου, χαρακτήρισαν το έγκλημα εις βάρος του τετράποδου από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν δει τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της εργασίας τους στο Παφιακό Σύνδεσμο Προστασίας Ζώων.

Στον Σύνδεσμο, συνέχισε, καταφθάνουν τακτικά αδέσποτα πεινασμένα ζώα τα οποία είτε τα έχουν εγκαταλείψει οι ιδιοκτήτες τους και δεν μπορούν να συντηρηθούν από μόνα τους, είτε αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά προβλήματα όπως αυτό της κακοποίησης .

Έστειλε επίσης το μήνυμα πως όποιος δεν είναι σε θέση να φροντίζει ένα σκύλο ή μια γάτα είναι προτιμότερο να μην το δέχεται σπίτι του, γιατί δεν πρόκειται- όπως είπε- για αντικείμενο.

Ο Παφιακός Συνδέσμου Προστασίας Ζώων επανέλαβε την έκκληση του προς οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για το φρικτό περιστατικό, να αποταθεί κοντά του στο τηλέφωνο 26-946461.