Δριμεία κριτική Νικόλα κατά Αναστασιάδη

Θα πρέπει να μας πει τι θα πράξει ο Πρόεδρος δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να δηλώσει τι θα πράξει “μετά την πανωλεθρία των τελευταίων ημερών”.ÊÕÐÑÏÓ ÍÅÏÓ ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÏÕ ÄÇÊÏ ÍÉÊÏËÁÓ ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ

“Δεν αρκεί να μας λέει ότι τον ξεγέλασαν, θα πρέπει να μας πει τι θα πράξει για να μην τον ξαναγελάσουν”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, σε δηλώσεις του στον περιθώριο του ετήσιου μνημοσύνου του ήρωα Μάρκου Δράκου.

Πρόσθεσε ότι “η πολιτική του καλού παιδιού, των γενναιόδωρων προσφορών και των μονόπλευρων υποχωρήσεων  έφερε δυσμενέστατες εξελίξεις και καταστροφικά αποτελέσματα”.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι έχουμε την χειρότερη έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην ιστορία του Κυπριακού και την χειρότερη έκθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

“Την ώρα που συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ η διεθνής κοινότητα επιρρίπτει τις ευθύνες σε εμάς γιατί έχουμε αναστείλει τη συμμετοχή μας στις διαπραγματεύσεις”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη νέας στρατηγικής στο Κυπριακό που θα έχει ως στόχο την υπεράσπιση της οντότητας και της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το κατά κεφαλή εισόδημα της Κύπρου είναι χαμηλότερο από αυτό της Ελλάδας, δηλαδή ένας στους τρεις Κύπριους, 240 χιλιάδες άνθρωποι, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Διερωτήθηκε αν η Κυβέρνηση πιστεύει, ότι πάμε καλά και το μόνο πρόβλημα είναι οι εκποιήσεις για να κλείσουν οι τρύπες των τραπεζών.

Απαιτείται, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, μια νέα πολιτική για να στηριχθεί ο κόσμος που υποφέρει από τα δάνεια και τα ψηλά επιτόκια και αναφέρθηκε σε κάποιους οι οποίοι συμπεριφέρονται ως “κλητήρες της Τρόικας”.