Σε ασκήσεις βολής στην Ανατολική Μεσόγειο η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροφ»

Η φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροφ» του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Πολεμικού πραγματοποίησε ασκήσεις βολής στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε τη Δευτέρα ο διοικητής του πλοίου Anton Kuprin.imagew

Το προσωπικό έκανε χρήση οπλοπολυβόλου των 100 χιλιοστών, εκτοξεύοντας 80 οβίδες στο στόχο σε λιγότερο από ένα λεπτό, πρόσθεσε ο διοικητής του πλοίου.

«Πλοία αυτού του τύπου έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς αποστολές στη Μεσόγειο πολλές φορές και σήμερα, αυτό να είναι ενδεχομένως το πιο εξελιγμένο όπλο της Ρωσίας» είπε.

Η φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροφ» κατέπλευσε στη βάση ανεφοδιασμού του ρωσικού ναυτικού, στην Ταρτούς της Συρίας. Στην  πορεία της προς το καθορισμένο σημείο, η φρεγάτα παρέδωσε επίσης μια εικόνα του Αποστόλου Ανδρέα, στην Κέρκυρα, η οποία φιλοξένησε εκδηλώσεις στο πλαίσιο ρωσικής εορταστικής εβδομάδας.

Η φρεγάτα, που φέρει το όνομα του διοικητή του ρωσικού αυτοκρατορικού ναυτικού, ωκεανογράφου και Αντιναυάρχου Stepan Makarov, παραδόθηκε στο ρωσικό ναυτικό και έγινε έπαρση της ναυτικής σημαίας στις 27 Δεκεμβρίου 2017. Έπλευσε για πρώτη φορά στη Σεβαστούπολη στις αρχές Οκτωβρίου 2018, μετά την ολοκλήρωση αποστολών στη Μεσόγειο.