Συνελήφθη ο 75χρονος που ψευδώς δήλωνε άστεγος και διέμενε σε κλουβί

Στη σύλληψη του 75χρονου που φέρεται να δήλωσε ψευδώς πως ήταν άστεγος και διέμενε σε κλουβί, προχώρησε το απόγευμα η Αστυνομία, στη Λεμεσό, υπό το φως των τριών συλλήψεων που προηγήθηκαν, για απάτη με άστεγους και απόσπασης 35 χιλιάδων ευρώ από το κράτος.imagew

Η υπόθεση του 75χρονου, διερευνάται ξεχωριστά και αφορά συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος και απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία, ο ηλικιωμένος φέρεται να παρακινήθηκε από τον 46χρονο πρόεδρο κινήματος για τους άστεγους, να αναφέρει σε βιντεογραφημένη ανάρτηση, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πως διέμενε σε κλουβί. Μετά από εξετάσεις από λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας, διαπιστώθηκε ότι ο 75χρονος δεν ήταν άστεγος αλλά διέμενε σε κανονική κατοικία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος συνελήφθη μαζί με 57χρονο ιδιοκτήτη και 66χρονο υπάλληλο ξενοδοχείου, ως ύποπτοι για εξαπάτηση του κράτους, το οποίο κατέβαλλε το κόστος διαμονής και σίτισης αστέγων, οι οποίοι ωστόσο φέρεται να είχαν ήδη αναχωρήσει από το ξενοδοχείο.

Οι τρεις αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης τους, σε σχέση με αδικήματα που διαπράχθηκαν την περίοδο μεταξύ Αυγούστου 2018 και 12 Οκτωβρίου 2019 και που αφορούν συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση και απόπειρα απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις και απάτη.