Στις Βρυξέλλες ο Γ.Γ.του ΑΚΕΛ θα μιλήσει για «το Κυπριακό, Ομοσπονδιακή Λύση και Ευρωπαϊκές Προεκτάσεις»

Στις Βρυξέλλες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Κομισιόν, βρίσκεται σήμερα και αύριο ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.  Συγκεκριμένα, όπωςimagew ανακοινώθηκε ο Γενικός Γραμματέας θα είναι ο κεντρικό ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ομάδας της Αριστεράς – ΕΕΑ/ΒΠΑ με θέμα «το Κυπριακό, Ομοσπονδιακή Λύση και Ευρωπαϊκές Προεκτάσεις» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σήμερα, Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ έχει από το πρωί αλλεπάλληλες επαφές με τον Michelle O`Neill, Αντιπρόεδρο του Ιρλανδικού Σινν Φέιν και τον Martin Schirdewan, Συμπρόεδρο της Ομάδας της Αριστεράς -ΕΕΑ/ΒΠΑ στην έδρα του ΕΚ. Ακολούθως ο Γενικός Γραμματέας θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την Manon Aubry, Συμπρόεδρο της Ομάδας της Αριστεράς -ΕΕΑ/ΒΠΑ, αλλά και την Garcia-Perez Iratxe Πρόεδρος Ομάδας Σοσιαλιστών και την Marisa Matias, ευρωβουλευτής από Αριστερό Μπλοκ Πορτογαλίας.

Όπως ανακοινώθηκε, αύριο Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κόμματος Εργατών Βελγίου David Pestieau και ακολούθως με τον Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη στην έδρα της Κομισιόν. Πριν από την ομιλία του στην εκδήλωση της GUE, θα  συναντηθεί και με τον Pedro Guerreiro, μέλος Γραμματείας του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος

Η Εκδήλωση της ευρωομάδας της Αριστεράς είναι προγραμματισμένη για τις 16:30 τοπική ώρα Βρυξελλών. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Martin Schirdewan, συμπρόεδρος της ΕΕΑ/ΒΠΑ. Μετά την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα οι δημοσιογράφοι Sami Osuzlu  και ο Γιώργος Κασκάνης θα τοποθετηθούν για το «πώς μπορούν τα ΜΜΕ να συμβάλουν σε ένα κλίμα προώθησης της ομοσπονδιακής λύσης». Παρέμβαση στην εκδήλωση αναμένεται και από τον Manu Pineda, ευρωβουλευτή της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας και συντονιστής της ΕΕΑ/ΒΠΑ στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Συντονισμός της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από τους ευρωβουλευτές ΑΚΕΛ Γιώργο Γεωργίου και Νιαζί Κιζιλγιουρέκ.