Ο Μπαν γκι Μουν στηρίζει τον Αιντα

Δεν σχολιάζει  την οργή και τις καταγγελίες του Προέδρου για εκβιασμό

«Ο Γενικός Γραμματέας στηρίζει πλήρως το έργο του ειδικού του συμβούλου Εσπεν Μπαρθ Αιντα  και ΓΓ ΟΗ ΜΠΑΝ ΓΚΙ-ΜΟΥΝ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ESPEN BARTH EIDEυποστηρίζει την έκθεσή του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπαν γκι-Μουν, Στεφάν Ντουζαρίκ, απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ κλήθηκε να σχολιάσει την κριτική που άσκησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πρόσφατη έκθεση του ΓΓ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η οποία συνέπεσε και μετά την ολοκλήρωση των επαφών Αιντα  στην Κύπρο.
«Μιλώντας γενικά, συνέχισε ο κ. Ντουζαρίκ, σε πολλές περιπτώσεις εκθέσεις του ΓΓ συγκεντρώνουν την κριτική της μιας πλευράς ή της άλλης. Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσουμε αντιδράσεις στην έκθεση του ΓΓ», κατέληξε
Στην έδρα του ΟΗΕ συνεχίζονται οι επαφές της μόνιμης αντιπροσωπείας της Κύπρου, με μέλη του Σ.Α., εν όψει και της ενημέρωσης του σώματος από τον κ. Έιντε και τη Λίζα Μπάτενχάιμ, στις 26 Ιανουαρίου, αλλά και τις διαβουλεύσεις που θα ξεκινήσουν για την υιοθέτηση του ψηφίσματος για την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Το βρετανικό προσχέδιο αναμένεται να επιδοθεί στα υπόλοιπα μόνιμα μέλη είτε σήμερα, ή τη Δευτέρα.