Το ΕΛΑΜ για δηλώσεις Κιζιλγιουρέκ


Το ΕΛΑΜ αναφέρεται σε  σημερινή συνέντευξη του  ΤουρκοκύπριουUnknownΕυρωβουλευτή του ΑΚΕΛο οποίος  χαρακτήρισε ως «εθνικιστική υστερία» την πράξη του 16χρονου Λυσιώτη που κατέβασε την σημαία του κατοχικού καθεστώτος από το κατεχόμενο χωριό του.Στην ανακοίνωση του το ΕΛΑΜ αναφέρει:.

<<Η δήλωση αυτή προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του ηρωομάρτυρα Σολωμού Σολωμού, που δολοφονήθηκε από «Υπουργό» του Ψευδοκράτους, προσπαθώντας να κατεβάσει το σύμβολο της κατοχής. Την ίδια ώρα χαρακτηρίζει ως «προβληματικούς» όσους διαφωνούν με τη δική του άποψη και επιβραβεύουν τη συμβολική αντίδραση του 16χρονου. Ίσως ο Τουρκοκύπριος Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, να θεωρεί και «προβληματικούς» όλους όσους τιμούν τους ήρωες Σ. Σολωμού και Τ. Ισαάκ. Ίσως σύντομα να θέλει να μας επιβάλει ποιους πρέπει να τιμούμε στην Κύπρο και ποιους όχι.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θεωρεί τις δηλώσεις Κιζίλγουρεκ απαράδεκτες και ως ευθεία προσβολή προς τον Ελληνισμό της Κύπρου. Οι δηλώσεις του κινούνται στην ίδια γραμμή με το ΑΚΕΛ, που μέσω δημόσιας δήλωσης βουλευτή του ζητά ποινική έρευνα.

Από την πλευρά μας συγχαίρουμε για μία ακόμη φορά τον 16χρονο για τη συμβολική του αντίδραση απέναντι στην κατοχή. Με τέτοια νεολαία η Κύπρος μπορεί να ελπίζει για το μέλλον.>>