Στάση εργασίας τη Δευτέρα, αποφάσισε το 93,7% της Γ. Συνέλευσης της ΠΟΕΔ


Εξουσιοδότηση έδωσε με την ψήφο της η σημερινή Έκτακτη Παγκύπρια Γενική Συνέλευση Μελών της ΠΟΕΔ, στην ηγεσία της Οργάνωσης, για να προχωρήσει σε στάση εργασίας, την προσεχή Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.imagew

Όπως είπε, στο πρώτο ψήφισμα, το 93,7% της Παγκύπριας Γενικής Συνέλευσης των Μελών της ΠΟΕΔ ψήφισε υπέρ της στάσης εργασίας, στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα προς το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 7:30 π.μ. – 8:25 π.μ., και σε αυτή θα μετέχουν οι εκπαιδευτικοί της Δημοτικής, τα δημόσια νηπιαγωγεία και η προδημοτική.

Η σημερινή έκτακτη Παγκύπρια Γενική Συνέλευση Μελών της ΠΟΕΔ είχε ενώπιον της δύο ψηφίσματα.

Το πρώτο ψήφισμα έλεγε ότι τα μέλη της ΠΟΕΔ ενημερώθηκαν για τα διάφορα προβλήματα που παρατηρούνται και καταγράφονται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ότι αποκλειστική ευθύνη για αυτά φέρει το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο όφειλε να τα είχε διαχειριστεί και επιλύσει εδώ και αρκετό καιρό, όπως την αργοπορημένη και ελλιπής στελέχωση, τις περικοπές ωρών από τη στήριξη αλλόγλωσσων παιδιών και παντελής κατάργηση του Προγράμματος Αλφαβητισμού και τη μη τήρηση των νενομισμένων διαδικασιών στις περιπτώσεις παρεμβάσεων στο έργο των σχολείων από εξωγενείς παράγοντες (Σύνδεσμοι Γονέων, μεμονωμένοι γονείς κ.ά.).

Και ζητούσε όπως εξουσιοδοτήσει, ως ελάχιστη και επιβαλλόμενη ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα τα πιο πάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, όπως προχωρήσει σε στάση εργασίας, τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 7:30 π.μ. – 8:25 π.μ.

Στο δεύτερο ψήφισμα, η Έκτακτη Παγκύπρια Γενική Συνέλευση Μελών της ΠΟΕΔ καλείτο να απαντήσει αν εξουσιοδοτεί ή όχι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ να διεκδικήσει με όλα τα νόμιμα μέσα που θα κρίνει, αυτό, σκόπιμα, μη αποκλειομένων και απεργιακών μέτρων στην περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας δεν ακολουθεί τις δέουσες και νενομισμένες διαδικασίες στις περιπτώσεις παρεμβάσεων (καταγγελίες, παράπονα κ.λπ.) στο έργο των σχολείων από εξωγενείς παράγοντες (Σύνδεσμοι Γονέων, γονείς και άλλοι φορείς), με αποτέλεσμα την πρόκληση σωρείας προβλημάτων στα επηρεαζόμενα σχολεία ή/και στους εκπαιδευτικούς, ή/και την οριστική επίλυση του θέματος των κλιματιστικών, με στόχο τη βελτίωση των αντίξοων συνθηκών που βιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί κατά τις περιόδους ψηλών θερμοκρασιών και σκόνης, με την εγκατάσταση κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ το 95,3% των μελών της απάντησε “ναι”.

Κληθείς να σχολιάσει το σημερινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Έκτακτη Παγκύπρια Γενική Συνέλευση Μελών της ΠΟΕΔ , ο κ. Φυλακτού είπε ότι «είναι μια ηχηρή και ισχυρή εξουσιοδότηση, που στέλνει τα μηνύματα ότι και η βάση των εκπαιδευτικών συμμερίζεται εκείνα που ηγεσία εντοπίζει και παρουσιάζει».

«Είναι ένα μήνυμα και προς το Υπουργείο Παιδείας», κατέληξε.