Εμπεδώνεται και «νομιμοποιείται» η διεθνής συνωμοσία κατά της Κύπρου το ‘74

*Να στερείται η υπηκοότητα σε όσους υποσκάπτουν την Κυπριακή Δημοκρατία

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

 

????????????????????????????????????

Τον Ιούλιο του 1974, αποδεδειγμένα με  αδιάσειστα στοιχεία, τεκμήρια και επίσημα έγγραφα των χωρών και ξένων μυστικών υπηρεσιών που είχαν εμπλακεί, εκτελέστηκε μια διεθνής συνωμοσία σε βάρος της Κύπρου.Εκτοτε πέρασαν 45 χρόνια και αντι οι συνωμότες να αποτραβηχτούν ή να τιμωρηθούν για τα εγκλήματα τους βρίσκονται στο προσκήνιο και σε διατεταγμένη προκειμένου να εμπεδωθεί και «νομιμοποιηθεί» το σχέδιο τους για την διχότομηση της Κύπρου και την σταδιακή ισλαμοποίηση της.

Hδη η «νομιμοποίηση» από ντε φακτο (ανομιμοποίητη πράξη), εξελίσσεται σε ντε γιούρε (με νομιμότητα και διεθνή αναγνώριση) από τη στιγμή που οι επικεφαλής των  Ην.Εθνών αρνούνται εδώ και δεκαετίες να εφαρμόσουν τα περι Κύπρου ψηφίσματα.Ειδικά εκείνα τα ψηφίσματα, τα οποία  χαρακτηρίζουν την λεγόμενη «τουρκική δημοκρατία βορείου Κύπρου» ως υποτελές μόρφωμα της Τουρκίας και δεν θα πρέπει να αναγνωριστεί από καμιά χώρα μέλος του ΟΗΕ.

Η κα Λουτ ήλθε είδε και απήλθε   και αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες.

Αρχές της βδομάδας ο θρασύτατος Τούρκος ΥΠΕΞ ήλθε, επέβαλε γραμμή και απήλθε από τα κατεχόμενα «ήσυχος» πως θα ακολουθηθούν οι επεκτατικές θέσεις της Τουρκίας. Την ιδια ώρα ως κάτοχος τίτλων ιδιοκτησίας ο Τσαβούσογλου μπήκε με τα πολιτικά τσιράκια του, Οζερσάι και Τατάρ, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και έφυγαν ευχαριστημένοι για το επικείμενο πλιάτσικο  και τα φιλέτα που θα διαμοιράσουν σε πιστούς και υποτελείς προς τον   Ερντογάν πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Οι κλέφτες και οι σφετεριστές δεν έχουν καμιά αναστολή, κανένα φραγμό. Παραβιάζουν για πολλοστή φορά το διεθνές δίκαιο, και τις  τρεις βασικές  ελευθερίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , που για την Κύπρο ισχύουν μόνο στα χαρτιά.

Αν αυτό γινόταν σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της  Ευρωπαϊκής  Ενωσης π.χ της Γερμανίας  ή της Γαλλίας, η Μέρκελ θα φώναζε «έξω οι κλέφτες» και θα έστελλε δυνάμεις στρατού, ο δε Μακρόν θα επιστράτευε ακροβολιστές για να τους εκδιώξει με πυρά και βόμβες. Και όπως αρμόζει σε κλέφτες και σφετεριστές θα κατέληγαν στις φυλακές

Η Κύπρος όμως δεν είναι Γερμανία ή Γαλλία.Είναι μια νησιώτικη χώρα με ένα λαό που τον έμαθαν να σκύβει το κεφάλι γι’ αυτό όταν φτάνει η ώρα να επιτελέσει το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» επιλέγει πολιτικούς με σκυμμένα κεφάλια , που μόλις δουν κάννη πιστολιού υποχωρούν όπως την παλιρροιακή άμπωτη.

Εδώ και 45 χρόνια διεξάγουμε δήθεν αντικατοχικό αγώνα.Με ημίμετρα, «χάδια »,ΜΟΕ και υποχωρήσεις.Μας αρκούν οι αυστηρές παρατηρήσεις  της Ε.Ε. προς την Τουρκία  και οι φραστικες καταδίκες από ΗΠΑ, Ρωσία  και άλλων χωρώνς.Το δε  ψευδοκράτος εισπράττει εκατομμύρια ευρώ  ως βοήθεια δήθεν υπερ των Τ/κ τα οποία ωστόσο δαπανά  για συνεχίσει να υπάρχει.Δηλαδή δεχόμαστε να χρηματοδοτείται ένα μόρφωμα υποτελές στην Τουρκία και ψηφίζουμε για την διαιώνιση της ύπαρξης του.

 

Με τα  κυπριακά διαβατήρια υποσκάπτουν την Κυπριακή Δημοκρατία

119 χιλιάδες  Τουρκοκύπριοι  κατέχουν κυπριακά διαβατήρια με το δικαίωμα να   ζούν και να κυκλοφορούν ελεύθερα ως πολίτες της Κύπρου σε χωρες της Ε.Ε. και στις ελεύθερες περιοχές

Οι νόμιμοι κάτοικοι της Κερύνειας, της Αμμοχώστου, της Μόρφου , της Καρπασίας και άλλων κατεχομένων περιοχών μπορούν να κυκλοφορούν και να εγκατασταθούν σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. εκτός από τους τόπους που γεννήθηκαν.Ταυτόχρονα  στερούνται για τόσες δεκαετίες τις περιουσίες τους οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω ξεπουλιούνται παράνομα σε Γάλλους, Εγγλέζους Γερμανούς και Ρωσους υπηκόους.

Με κυπριακό διαβατήριο ταξιδεύει ο Οζερσάι στην Ευρώπη για να υποσκάψει την Κυπριακή Δημοκρατία.Με κυπριακά διαβατήρια κυκλοφορούν όλοι οι υποτελείς της Αγκυρας: Ακιντζί, Τατάρ, Ντενκτάς και άλλοι, προκειμένου να υποστηρίζουν τις επεκτατικές της θέσεις της εναντίον της  χώρα μας και της χώρας τους. Με αυτές τις ενέργειες τους και μόνο θα έπρεπε να τους στερηθεί απο καιρό  η κυπριακή υπηκοότητα ως εχθροί του νόμιμου κράτους.Γιατί πως είναι δυνατόν άτομα που θέλουν την κατάλυση και την εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι κάτοχοι ταυτοτήτων και διαβατηρίων μιας χώρας που επιδιώκουν να εξαφανίσουν και υπογείως και δολίως εργάζονται  για την  πλήρη  τουρκοποίηση της από την κατοχική δύναμη. Οσο όμως κρατούμε τις αγιαστούρες και δεν τολμούμε να κτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι του διαλόγου κυρίως με τους απεσταλμένους του ΟΗΕ, η κατάσταση θα διαιωνίζεται με ολέθριες συνέπειες. Τα αποτελέσματα της διεθνούς συνωμοσίας σε βάρος της Κύπρου θα νομιμοποιηθούν.

Πόσες άλλες οδυνηρές υποχωρήσεις πρέπει ακόμα να γίνουν για να επαναρχίσουν συνομιλίες με την κατοχική δύναμη να θέτει τους δικούς της όρους και να μην τολμά    κανένας από τους φερόμενους συμμάχους μας να της τρίξει τα δόντια;

Φταίμε όμως κυρίως εμείς γιατί είμαστε οι πρωτοι που φωνάζαμε υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε, και ανάμεσα στους πρώτους που εγκρίνουν ευρωπαϊκά κονδύλια για τους τουρκοκυπρίους. Γνωρίζει μήπως κανείς εκ των πολιτικών μας πού πηγαίνουν αυτά τα κονδύλια; Για την ενδυνάμωση και ενίσχυση του κατοχικού στρατού μήπως;

Αλλα λόγια, μόνο λόγια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατήγγειλε  ότι σημειώθηκε περιπλοκή στη συνομολόγηση των όρων αναφοράς γιατί η Άγκυρα απαιτεί προκαθορισμό θεμάτων πριν από τον διάλογο. Σε συνέντευξη του την περασμενη Τρίτη, είπε ότι «η  κ. Λουτ, ετοίμασε ένα λιτό κείμενο για να αποφευχθούν οι όποιες εμπλοκές ή περιπλοκές, εν συνέχεια όμως φαίνεται ότι το κείμενο έπρεπε να περάσει και από την έγκριση, και της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια εμπλοκή να απαιτούνται θέματα τα οποία ήθελαν να προκαθορίζονται προ του διαλόγου.»

Δηλαδή πήγαν στράφι οι δηλώσεις και οι αναφορές   πως βασικές παράμετροι στους όρους αναφοράς θα ήταν τρεις, δηλαδή το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014, οι συγκλίσεις που οδήγησαν στο Κραν Μοντάνα και το πλαίσιο Γκουτέρες με τα έξι σημεία, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στις 30 Ιουνίου 2017. Οπως και αυτά που περιέλαβε για την κατάργηση ή αντικατάσταση των εγγυήσεων με ένα «διεθνές σώμα» ώστε να αποτραπεί μια νέα εισβολή όπως το 74, καθώς και  τη σταδιακή αποχώρηση και τελική αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και  η δημιουργία ενός λειτουργικού συστήματος ομοσπονδίας.

Μα αυτά δεν τα δέχεται η Τουρκία.Ηδη ο Τσαβούσογλου έστειλε τα μηνύματα του νεοσουλτανάτου και τα επανάλαβαν ως κύμβαλα αλαλάζοντα οι Τατάρ και Οζερσάι.

Πέραν από του να λέει ο Πρόεδρος και οι άλλοι πολιτικοί μας ότι οι προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου και η «πανηγυρική » είσοδος του στην κατεχόμενη Αμμόχωστο προκαλούν σοβαρό προβληματισμό για το μέλλον των διαπραγματεύσεων τι προτείνουν ; Πώς θα βαδίσουμε πάρα κατω;Με τα συνήθη διπλωματικά μέσα και τα παραπόνα σε αυτούς που δεν θελουν να στριμώξουν την Τουρκία; Η’ με συνθήματα και γιούχα;
Την ώρα που τα τουρκικά γεωτρύπανα βρίσκονται εντός κυπριακής ΑΟΖ,  η Τουρκία ανοίγει την Αμμόχωστο μετατρέποντας την σ’ ένα απέραντο πλιάτσικο, και  ο Τούρκος ΥΠΑΜ απειλεί με ένα νέο 74, θα συρθούμε σε διαπραγματεύσεις; Και ποιό θα είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας πράξης; Και άλλες υποχωρήσεις;

Τ/κ και Ε/κ φωνάζουν πως αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία, και δεν θα πρέπει να πάει χαμένη. Μάλλον θα εννοούν πως θα είναι ένα ντροπιαστικό τετέλεστε.

Πολλοί είναι αυτοί που διαμαρτύρονται και φωνάζουν πως και οι Τ/κ  είναι  θύματα της κατοχής και δεν θα πρέπει να τιμωρηθούν . Ωραία γιατί όμως δεν ξεσηκώνονται και σκύβουν το κεφάλι; Γιατί αποδέχονται τον σφετερισμό και καταδέχονται να νέμονται ξένες περιουσίες ενώ διεκδικούν και τις δικές τους στις ελεύθερες περιοχές;

Πότε έγιναν μαζικές κινητοποιήσεις εναντίον της κατοχικής Τουρκίας στα κατεχόμενα, με εξαίρεση την πατριωτική οργάνωση των Τ/κ δασκάλων; Ποτέ.Μόνο το 2004 στις παραμονές των δημοψηφισμάτων για το σχέδιο Ανάν, όπου οι πλείστοι εκ των διαδηλωτών φέρεται να πληρώθηκαν κανονικά από τις πρεσβείες ΗΠΑ και Βρετανίας .Αυτών δηλαδή που καθοδήγησαν Τουρκία και Ελλάδα να εκτελέσουν την συνωμοσία κατά της Κύπρου.Εξάλλου βρίσκονται στα αρχεία οι φωτογραφίες ξένων διπλωματών που ενθάρρυναν τους τ/κ διαδηλωτές υπέρ του εκτρωματικού σχεδίου Ανάν.