Αλληλεγγύη: «Στη Λύση κατέβηκε και η σημαία των «γνωστικών» των ηττημένων, παραδομένων και τρομαγμένων Ε/κ»

Διχασμένη είναι (όπως πάντα ) η κοινή γνώμη της Κύπρου αναφορικά με την πράξη του 16χρονου να κατεβάσει την τουρκική σημαία από σχολείο στην κατεχόμενη Λύση την περασμένη Κυριακή.

062e17d07c9f5ea16bfcc632fdbdfac3-1Σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφέρει:

«Δεν γνωρίζουμε εάν η αντίδραση του 16χρονου μαθητή που κατέβασε την τουρκική σημαία στη Λύση ήταν αυθόρμητη, βεβιασμένη ή προσχεδιασμένη, αλλά δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από ανάλογες ηρωικές πράξεις του παρελθόντος. Ο καθένας κρίνει μια πράξη συμφώνως προς τις ηθικές αρχές και αξίες που πιστεύει αλλά κυρίως με βάση τις δικές του αντοχές.
Στην πραγματικότητα ο μαθητής δεν κατέβασε τη σημαία του κατακτητή αλλά τη σημαία των ηττημένων, των παραδομένων, των «γνωστικών» και όλων εκείνων οι οποίοι δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την καταισχύνη της εισβολής και της ήττας το 1974.
Ζητάμε από την Πολιτεία την προστασία του νεαρού ο οποίος σαφέστατα κινδυνεύει από το αδίστακτο καθεστώς.
Δεν επιθυμούμε επανάληψη αυτών των πράξεων. Οι Τούρκοι θα είναι πανέτοιμοι αυτή τη φορά να εκτελέσουν εν ψυχρώ τα παιδιά μας και κάθε ζωή είναι πολύτιμη σε αυτό τον τόπο.
Υποδεικνύουμε στην κυβέρνηση ότι οφείλει να λάβει υπόψη της το ογκούμενο κλίμα αγανάκτησης του λαού από την παθητική στάση που τηρούμε τόσα χρόνια απέναντι στην Τουρκία και μεταφράζεται σε αντιδράσεις όπως αυτή του 16χρονου μαθητή στη Λύση.»