Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ εναντίον της νέας σύνθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρέκ τάχθηκε εναντίον της νέας σύνθεσης της Ευρ.Επιτροπής  και διερωτάται «ποιο «ευρωπαϊκό τρόπο ζωής» θα προστατεύσει δήθεν ο Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς και η Πρόεδρος της Κομισιόν»Unknown

Στη δήλωση του αναφέρει τα πιο κάτω:

«Πρόκειται για πραγματοποίηση των προβλέψεων του Όργουελ και όχι ένα παρεξηγημένο τίτλο ενός Επιτρόπου. Το πορτοφόλιο του Έλληνα Επίτροπου για «προστασία του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού», που υιοθέτησε η Επιτροπή φον ντερ Λάϊεν, αποτελεί μια ξεκάθαρη απειλή προς την πολυπολιτισμικότητα, τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ποιο «ευρωπαϊκό τρόπο ζωής» θα προστατεύσει δήθεν ο Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς και η Πρόεδρος της Κομισιόν; Αυτόν που αντιλαμβάνονται οι βαθιά συντηρητικοί λευκοί άντρες ευρωπαίοι, οι οποίοι του δίνουν μια ερμηνεία που ταυτίζεται με την χριστιανική θρησκεία; Οι οποίοι έχουν την τάση να αποκλείουν όσους ζουν διαφορετικά και πιστεύουν διαφορετικά από αυτούς; Αν ένα νέο πορτοφόλιο είναι αναγκαίο στη σημερινή Κομισιόν είναι αυτό της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, της κοινωνικής ένταξης, της αποδοχής της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας.»

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ αναφορικά με την ανακοίνωση του σχήματος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συμπληρώνοντας, ως συντονιστής της Ομάδας της Αριστεράς στην Επιτροπή Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, ο κύπριος ευρωβουλευτής είπε πως:

«Κάτι που αποκόπηκε στην επιτροπή φον ντερ Λάϊεν είναι ακριβώς ενας Επίτροπος για την Παιδεία και τον Πολιτισμό κάτι που υπάρχει από το 1999. Ένα πορτοφόλιο που θα έχει στόχο να εντάξει μετανάστες, πρόσφυγες στις τοπικές κοινωνίες που τους φιλοξενούν, και να καλλιεργήσει σεβασμό στην ετερότητα,  στην κριτική σκέψη, και την κουλτούρα της αλληλεγγύης.

«Δεν χρειαζόμαστε προστασία του «ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» κατέληξε ο κύριος Κιζίλγιουρεκ. «Χρειαζόμαστε ανθρωπιά, ανθρωπισμό και στήριξη των πολιτικών εκείνων που θα προωθήσουν την κοινωνική ένταξη, τον πολιτισμό και την συνεργασία και αλληλεγγύη όλων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»