Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

2726626

Ο Μαχαιρίτσας μαζί με τον Διονύση Τσακνή

Φτωχότερη είναι από σήμερα η ελληνική μουσική σκηνή, έπειτα από τον θάνατο του γνωστού τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ο καταγόμενος από τον Βόλο καλλιτέχνης απεβίωσε στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας.

 Εκεί βρισκόταν για ολιγοήμερες διακοπές έπειτα από συναυλία που είχε πραγματοποιήσει με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά Μέσα, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπέστη τα ξημερώματα ανακοπή καρδιάς και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Λίγα λόγια για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

image.ashx

Ο Μαχαιρίτσας μαζι με τον αείμνηστο Σάκη Μπουλά.

Ο Λ. Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τη μουσική. Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία στη συνέχεια κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ, το 1978, με αγγλικό στίχο με τους «P.L.J. Band» με τίτλο «Gaspar», ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.

Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το οποίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά την προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Είχε συνεργαστεί δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, MaxairitsasΔημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, «Émigré», Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, «Κίτρινα Ποδήλατα», Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, «Μagic De Spell», Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, «W.C.» κ.ά.

Επίσης, είχε συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη

Ο Ελληνας πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης  μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter εξέφρασε τη θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και έστειλε τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά του.

«Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας μεγάλος τραγουδοποιός και η απώλειά του αφήνει ένα κενό σε όλους μας. Ήταν και ένας υπέροχος άνθρωπος που είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά. Η μουσική του θα μας συνοδεύει πάντα. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Twitter.