Η Αλληλεγγύη για τα δημοσιεύματα του OOCRP

Η Αλληλεγγύη  με ανακοίνωση της σχετικά με το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα δημοσιεύματα του OOCRP και την πιθανή εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου Νίκου Αναστασιάδη σε ξέπλυμα χρήματος, αναφέρει ότι «δεν σχολιάστηκε από εμάς όπως δεν σχολιάζεται  ουδεμία προσωπική επίθεση εναντίον πολιτικών προσώπων, αναμένοντας τον κάθε «κατηγορούμενο» να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Πάγια αρχή μας να σεβόμαστε την αθωότητα του καθ` ενός μέχρι να αποφανθεί οριστικά η Δικαιοσύνη.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της η Αλληλεγγύη αναφέρει:
«Εμείς δεν έχουμε στοιχεία ούτε να καταδικάσουμε, ούτε να αθωώσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υπερασπιζόμαστε την Κυπριακή Δημοκρατία  όταν δέχεται επιθέσεις.
Επειδή ο κ. Γιώργος Περδίκης, δήλωσε σήμερα ότι με το θέμα ασχολήθηκαν μόνο το ΑΚΕΛ και οι Οικολόγοι διότι τα υπόλοιπα κόμματα έχουν  μεγαλοδικηγόρους στις τάξεις τους, και ούτε λίγο ούτε πολύ φοβούνται να ανοίξουν έναν ασκό του Αιόλου που μπορεί να αφορά και δικά τους στελέχη στο μέλλον δηλούμε ότι:
Η Αλληλεγγύη όχι μόνο δεν έχει μεγαλοδικηγόρους στις τάξεις της αλλά είναι ξεκάθαρα κατά των πολιτογραφήσεων ξένων κροίσων έναντι ανταλλαγμάτων που δήθεν δημιουργούν ανάπτυξη αλλά στην πραγματικότητα απολήγουν εις χείρας ανόμων, τη στιγμή που φτωχοί εργάτες που διαβιούν στη χώρα μας πέραν των δύο δεκαετιών, και παιδιά που γεννήθηκαν εδώ ως πρόσφυγες, με νομικίστικες και νομιμοφανείς προτάσεις καταδικάζονται να ζουν στη φτώχεια και να κρύβονται.»

Το ΑΚΕΛ συνεχίζει

Χθε το ΑΚΕΛ με νέα ανακοίνωση του επανήλθε  σχετικά  με το λεγόμενο παρατηρήτήριο για τη διαφθορά αναφέροντας τα πιο κάτω:

«Για δεύτερη φορά, το Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά «αδειάζει» το Προεδρικό και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Την πρώτη φορά το Παρατηρητήριο άδειασε τους κυβερνώντες, όταν οι κυβερνώντες παρουσίασαν ως «ατεκμηρίωτες» τις καταγγελίες του Παρατηρητηρίου για εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου Νίκος Χρ. Αναστασιάδης σε υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος δισεκατομμυρίων ευρώ. Το Παρατηρητήριο παρουσίασε τεκμήρια για τα δημοσιεύματα που είχε κάνει. Οι κυβερνώντες φυσικά, με τη βοήθεια των φιλικά προσκείμενων ΜΜΕ έκαναν γαργάρα τις αποκαλύψεις.  Το δεύτερο «άδειασμα» του Προέδρου και των κυβερνώντων ήρθε από τον συνιδρυτή του Παρατηρητηρίου, ο οποίος υπέδειξε στους κυβερνώντες ότι «είναι αστείο» να αποδίδουν στο ΑΚΕΛ ή σε εσωτερικούς «κλέφτες» τις αποκαλύψεις, αφού είναι το ίδιο το Παρατηρητήριο που έφερε στο φως τις ύποπτες συναλλαγές και όσα τις τεκμηριώνουν.
Η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος βιάστηκε να κηρύξει το θέμα λήξαν, δείχνει πόσο ενοχλητικό είναι αυτό για τους κυβερνώντες. Ανεξαρτήτως, όμως, της θέσης των κυβερνώντων το γεγονός είναι ένα: το θέμα όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά θα εντείνεται ενόσω ο Πρόεδρος δεν δίνει απαντήσεις, πειστικές και ξεκάθαρες, με αποτέλεσμα η χώρα μας να συνεχίζει να διασύρεται διεθνώς ως πλυντήριο βρώμικου χρήματος.
Ο Πρόεδρος καλείται να απαντήσει πειστικά στο Παρατηρητήριο. Η επικοινωνιακή διαχείριση για σκοπούς εσωτερικής κατανάλωσης μπορεί να προστατεύει τον ίδιο –όσο αυτό βέβαια γίνεται κατορθωτό- αλλά αφήνει την Κύπρο εκτεθειμένη διεθνώς.»