Πέμπτη μέρα επαφών Λουτ για τους όρους αναφοράς

 

Η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ συνεχίζει σήμερα, imagew-2.aspxγια πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, τις επαφές της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό  ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, με στόχο τη συνομολόγηση των όρων αναφοράς.

Η κ. Λουτ συναντήθηκε το πρωί στις 9.30 με τον κατοχικό ηγέτη Μ. Ακιντζί.

Ακολούθως, η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών συναντηθηκε στις 11.30 π.μ.  με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ενω το απόγευμα αναμένεται να εχει νέα συναντηση με τον κατοχικό ηγέτη.

Ο εκπρόσωπος του Μ.Ακιντζί, Μπ.Μπουρτζιού  μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Ακιντζί – Λουτ, προέβη σε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει ότι, στο πλαίσιο των διεργασιών για την ολοκλήρωση των όρων αναφοράς, η συνάντηση σήμερα διήρκησε μία ώρα. Υπάρχει πιθανότητα ο Τ/κ να συναντηθεί και πάλι με την κ. Λουτ, πρόσθεσε.

Ανακοίνωσε δε ότι ο κ. Ακιντζί θα ενημερώσει μεθαύριο Σάββατο στις 10 το πρωί τους προέδρους των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων για τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότι , προσερχόμενος το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θέλησε να σχολιάσει κατά πόσο υπάρχει εμπλοκή στις διαβουλεύσεις για τη συνομολόγηση των όρων αναφοράς. Ερωτηθείς σχετικώς, ανέφερε ότι «δεν θα ήθελα να σχολιάσω ενόσω βρισκόμαστε σε διαβούλευση προκειμένου να επιτύχουμε αυτό που είναι η επιδίωξη μας: όρους αναφοράς που να επιτρέπουν την επανέναρξη ενός δημιουργικού διαλόγου».