Ιταλία:Ορκίζεται αύριο η νέα κυβέρνηση

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε στον Πρόεδρο τimagew-5.aspxης χώρας Σέρτζο Ματαρέλα πως είναι σε θέση να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, η οποία θα ορκιστεί αύριο, Πέμπτη, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της ιταλικής προεδρίας.

Η τελετή της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης θα λάβει χώρα στις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Κύπρου) στο προεδρικό μέγαρο.

Λίγο αργότερα  ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε ότι ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, θα αναλάβει το στρατηγικής σημασίας υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας, ενώ ο Λουίτζι Ντι Μάιο, ο ηγέτης του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων (M5S) θα τεθεί επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει η Λουτσιάνα Λαμοργκέζε, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, χωρίς πολιτικούς δεσμούς με κανένα κόμμα. Η Λαμοργκέζε θα παραλάβει το υπουργείο από τον Ματέο Σαλβίνι, τον ηγέτη της ακροδεξιάς, ο οποίος ανέτρεψε την προηγούμενη κυβέρνηση του Κόντε τον περασμένο μήνα, αποσύροντας τη Λέγκα από τον κυβερνητικό συνασπισμό σε μια μάταιη προσπάθεια να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

Ένα άλλο κορυφαίο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), ο Λορέντσο Γκουερίνι, αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας.