Απώλεια για τη Ρωσία ο τραγικός θάνατος του Μιχαήλ Αμπράμοβ

Μήνυμα για τον τραγικό θάνατο του Μιχαήλ Αμπράμοβ από την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο, ανήρτησε στο Twitter o  υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας

Ο Ρώσος υπουργός Πολιτισμού, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ανήρτησε μήECe_VhsX4Aoi5Zmνυμα συλλυπητηρίων για τον τραγικό θάνατο του Μιχαήλ Αμπράμοβ, του Ρώσου επιχειρηματία και φιλότεχνου που χάθηκε στο τραγικό δυστύχημα στον Πόρο.

Ο Αμπράμοβ «δημιούργησε ένα από τα καλύτερα μουσεία ορθόδοξης τέχνης στον κόσμο», ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας, σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

Ο Ρώσος υπουργός εκφράζει, παράλληλα, τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του άτυχου άντρα.

​Ο Μιχαήλ Αμπράμοβ είχε γεννηθεί το 1963 και ασχολούνταν, μεταξύ άλλων, με το εμπόριο δερμάτινων ειδών. Φίλος και προστάτης των τεχνών, ο Αμπράμοβ είχε ανοίξει το πρώτο ιδιωτικό μουσείο εικόνων και τέχνης στη Μόσχα.

Η είδηση του θανάτου του στο δυστύχημα με το ελικόπτερο στον Πόρο σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ρωσίας.

Ο Αμπράμοβ επέβαινε με τον Παβέλ Ακολίνιν στο ελικόπτερο το οποίο έπεσε σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο, το απόγευμα της Τρίτης. Εκτός από τους δύο Ρώσους, τραγικό θάνατο βρήκε και ο Έλληνας χειριστής.

Τα ακριβή αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου θα αποκαλύψει η έρευνα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων.