Air France-KLM: Απολύει 5.000 εργαζόμενους

Η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία, η Air France-KLM, σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή “μέσα στους επόμενους μήνες” ένα νέο πρόγραμμα κατάργησης θέσεων απασχόλησης, το οποίο ενδέχεται να πλήξει έως και 5.000 εργαζομένους της, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες δημοσίευσε η εφημερίδα Le Figaro στην ηλεκτρονική της έκδοση, αλλά διαψεύσθηκαν από εκπρόσωπο του ομίλου που ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο.Air France jet isolated at Madrid airport over suspected Ebola case

“Η διεύθυνση της εταιρείας”, η οποία πλήττεται από “έλλειψη ανταγωνιστικότητας”, σχεδιάζει “να θέσει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα μείωσης του αριθμού των εργαζομένων της φέτος”, ανέφερε η Φιγκαρό στον ιστότοπό της, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές της. “Τίποτε δεν έχει ακόμη αποφασισθεί σε ό,τι αφορά ένα ενδεχόμενο νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου είναι εντελώς πρόωρο να αναφερόμαστε σε αυτό”, πόσο μάλλον “στο μέγεθός του”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της επιχείρησης.

“Η διεύθυνση της εταιρείας δεν έχει επιλογή. Εάν δεν αρχίσει το συντομότερο ένα τέτοιο πρόγραμμα, η Air France θα είναι νεκρή μέσα σε δύο χρόνια”, είπε ένα ανώτερο στέλεχος του αερομεταφορέα, το οποίο δεν κατονομάζεται, στη Φιγκαρό. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι ο όμιλος είχε ανακοινώσει την 18η Δεκεμβρίου πως η τρέχουσα δυσμενής συγκυρία εγείρει την ανάγκη να υπάρξουν “συμπληρωματικές ενέργειες για την μείωση του κόστους και μια σημαντική μείωση των επενδύσεων”, πρόσθεσε όμως πως η όποια κλιμάκωση των ενεργειών αυτών καταρχάς θα “υποβληθεί στα συνδικάτα που εκπροσωπούν το προσωπικό” της Air France-KLM προς έγκριση.

Η Air France-KLM θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα χρήσης της την 19η Φεβρουαρίου, είχε όμως ήδη προϊδεάσει στα μέσα του Δεκεμβρίου ότι θα είναι αισθητά χειρότερα των προβλεπομένων.