Αθώοι κρίθηκαν οι δύο δημοσιογράφοι τους οποίους είχε μηνύσει ο προφυλακισμένος Κασιδιάρης

Αθώοι κρίθηκαν από δικαστήριο της Αθήνας ο διευθυντής της «Εφημερίδας των Συντακτών» ΒΟΥΛΕΛΗΣ Ν ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ Η ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝΝικόλας Βουλέλης και ο συντάκτης Δημήτρης Ψαρράς, τους οποίους είχε μηνύσει ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, με την κατηγορία της εξύβρισης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η εφημερίδα δημοσιοποίησε βίντεο στο οποίο ο Κασιδιάρης φαινόταν «να υποδύεται τον αρχιφύλακα και να επιβλέπει το ξυλοκόπημα ενός κρατούμενου από δύο υποτιθέμενους αστυνομικούς».

Ο βουλευτής της Χ.Α. ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για οικογενειακό περιβάλλον, και ότι παραβιάστηκε το οικογενειακό του άσυλο «με σκοπό να με διαβάλουν», με τη δημοσιοποίηση από τους κατηγορούμενους «μιας ιδιωτικής στιγμής».

Πριν εκδοθεί η αθωωτική απόφαση, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των δύο κατηγορουμένων δημοσιογράφων, υποστηρίζοντας πως «είναι μεν απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο το δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου αλλά ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη κάποιου».

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, που κατέθεσε στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης, είπε ότι «Αν γίνει δεκτή η κατηγορία, τότε θα τιναχθεί στον αέρα η ελευθερία του Τύπου. Ειδικά στις μέρες που ζούμε, υπό το κράτος του συγκινητικού πεδίου με τη δολοφονία στο Charlie Hebdo».