Ομαδικό τρέξιμο στη μνήμη της Νάταλι Κρίστοφερ σήμερα


 
Ομαδικό τρέξιμο εις μνήμην της 34χρονης αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ,1-10 η οποία έχασε τη ζωή της στην Ικαρία όταν έπεσε σε χαράδρα 20 μέτρων, διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα, κάτω από τον τίτλο «The `Living Life Joyfully, The Way Natalie Did` run», οι Cyprus Trail Runners μαζί με την ομάδα Runite Nicosia.

Η εκδήλωση έχει πάρει παγκύπριο και διεθνή χαρακτήρα, καθότι στις 5 το απόγευμα δρομείς και φίλοι της Νάταλις τρέχουν συμβολικά, τιμώντας την μνήμη της, ανά το παγκύπριο, αλλά και ανά το κόσμο.  Στη Λευκωσία θα καλυφθεί μια απόσταση 10χλμ, ενώ στις άλλες πόλεις αλλά και σε χώρες του εξωτερικού θα καλυφθούν μικρότερες αποστάσεις.

«Για να γιορτάσουμε και να θυμηθούμε τον τρόπο και τη χαρά με την οποία η γλυκιά, πανέμορφη Νάταλι μας αγκάλιαζε τη ζωή, διοργανώνουμε ένα ομαδικό τρέξιμο στη μνήμη της, το Σάββατο 10 Αυγούστου, στις 5μμ. Επιλέξαμε το πάρκο Αθαλάσσας μια και ήταν το αγαπημένο της μέρος για το καθημερινό της τροχάδι. Μαζί με την ομάδα Runite Nicosia, καλούμε δρομείς και από τις δύο πλευρές του οδοφράγματος-κάτι για το οποίο η Νάταλι δούλευε και πίστευε ακράδαντα ότι μπορούσε να γεφυρωθεί ειρηνικά- να γιορτάσουμε τη ζωή και το έργο της τρέχοντας και όχι για να την κλάψουμε», αναφέρεται στο προφίλ της εκδήλωση, το οποίο δημοσιεύεται στο Facebook.

Σημειώνεται ότι η διαδρομή θα διασχίζει το πάρκο σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ και θα περάσει από το αγαπημένο της δέντρο, αυτό που πάντα σταματούσε να αγκαλιάσει με αγάπη και θα καλυφθεί μια απόσταση περίπου 10χλμ, αλλά οι δρομείς μπορούν σε οποιαδήποτε σημείο να επιστρέψουν πίσω και να καλύψουν μικρότερη διαδρομή εάν επιθυμούν.

Η εκδήλωση αν και έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα, οι διοργανωτές αναφέρουν ότι όπως η Νάταλι χαρακτηριστικά έφθανε σχεδόν πάντα με καθυστέρηση στις εκδηλώσεις, ενεδεχομένως να τηρηθεί και σήμερα η συνήθειά της.

Καλούν, επίσης, όσους θα τιμήσουν την μνήμη της να μην φορέσουν μαύρα ρούχα, αλλά να βάλουν τα πιο χρωματιστά τους, διότι, όπως αναφέρουν, «η Νάταλι ήταν μια πολύχρωμη ψυχή και με πολυχρωμία στη ζωή της».

Τονίζουν ότι η σημερινή εκδήλωση είναι ένα ελεύθερο τρέξιμο για να γιορτάσουν και να τιμήσουν τη ζωή της Νάταλις και δεν θα γίνονται οποιουδήποτε είδους χρηματικές εισφορές.

«Το μόνο που ζητούμε είναι να έρθουμε όλοι με αγάπη και ευγένεια. Ο πόνος μας είναι πολύς», καταλήγουν οι διοργανωτές, σε δημοσίευση στο προφίλ της εκδήλωσης.