Προκλητικό φιλοτουρκικό δημοσίευμα σε ρωσικό μέσο

Για πρώτη φορά την Δευτέρα 5 Αυγούστου, δημοσιεύθηκε σε ρωσικό2709930 Μέσο τόσο προκλητικά ανθελληνικό δημοσίευμα που δείχνει ότι κάτι πάει να αλλάξει στην ρωσική προπαγάνδα για την περιοχή. Μάλιστα το δημοσίευμα στην Московский Комсомолец δείχνει να έχει γραφτεί από τουρκικό χέρι.

Αναφέρει  λοιπόν στο δημοσίευμα:

«Το πρόβλημα της Τουρκίας  με την Κύπρο και τους Έλληνες

»Το πρώτο πρόβλημα ξεκίνησε όταν η Τουρκία προσπάθησε να υπερασπισθεί τον εαυτό της και να μην εμποδιστούν τα εθνικά της συμφέροντα. Έτσι, στη κρίση της Κύπρου του 1974, κατά την οποία η Τουρκία έστειλε στρατό στο νησί για την προστασία του τοπικού πληθυσμού, η χώρα έλαβε την πρώτη της έκπληξη.

»Έχοντας  απόλυτο δίκαιο στις ενέργειές της η Τουρκία αποφάσισε να μην συμβαδίσει με το ΝΑΤΟ και τη Δύση, αλλά επέλεξε το «μοντέλο εταίρος» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς καμία υποστήριξη. Αντίθετα, η Δύση, με όλη τη «συλλογικότητα της», πήρε την πλευρά του πραγματικού επιτιθέμενου, του άλλου μέρους του ΝΑΤΟ, της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων.

»Από τότε και μέχρι σήμερα, η Τουρκία δεν κατάφερε να συμψηφίσει την Κυπριακή Κρίση, ούτε να κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση για την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ). Παρότι, έχει διακηρύξει την ανεξαρτησία της εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Η διεθνής απομόνωση  συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

Ο υπογράφων παρενέβη και δημοσίευσε κάτω από την ανάρτηση στο Facebook της ρωσικής εφημερίδας (στα αγγλικά): «Γιατί τότε η Ρωσία δεν αναγνωρίζει την αποκαλούμενη «Τουρκική δημοκρατία της Β. Κύπρου»; Και γιατί ως τώρα η Ρωσία συμφωνούσε με την διακήρυξη του ΟΗΕ ότι η «τουρκική επέμβαση» στην Κύπρο ήταν «εισβολή και κατοχή». Μήπως η αγορά από την Τουρκία των S-400 την έκανε ν’ αλλάξει γνώμη;».

Αλλά το κείμενο της mk.ru δίνει και άλλη διάσταση στην ρωσική άποψη:

«Η Δύση υποστηρίζει την Ελλάδα και όχι την Τουρκία…

»Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ από τη μία η Ελλάδα και από την άλλη η Κυπριακή Δημοκρατία, για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή.

»Το ερώτημα είναι: Ποια πλευρά υποστηρίζει η Δύση και το ΝΑΤΟ;

»Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία και η Ελλάδα είναι μέλη του ΝΑΤΟ, η Δύση υποστηρίζει την Ελλάδα. Το σήμα εστάλη για άλλη μια φορά στην Τουρκία: Ότι τα εθνικά της συμφέροντά δεν είναι στη Δύση, όχι απλά δεν λαμβάνονται υπόψη,  αλλά, και ανοιχτά παραβιάζονται…».

Στο προβοκατόρικο δημοσίευμα φαίνεται ξεκαθαρα πως ενθαρρύνονται οι παράνομες ενέργειες  της  Τουρκίας  στην Κυπρκή ΑΟΖ , κατι που μέχρι σήμερα η επίσημη θέση του Κρεμλίνου ήταν πολύ διαφορετική.

Δεν αποκλείεται πάλι το δημοσίευμα να είναι πληρωμένο, γιατί τέτοια αλλαγή στάσης είναι εξωφρενική.

 

Πληροφορίες από: Moskovsky Komsomolets (mk.ru)- anixneuseis.gr –  The Hellenic Information Team  –  echedoros-a.gr