Σήμερα οι υποψηφιότητες για το δήμαρχο Αμμοχώστου

 

Στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου στη Λάρνακα, υποβάλλονται σήμερα,  8 Αυγούστου, οι υποψηφιότητες για τη Δημαρχία της κατεχόμενης Αμμοχώστου ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο του Αλέξη Γαλανού, οι οποίες μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον   Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών Δημήτρη Δημητρίου- ανέρχονται σε πέντε.Unknown-1

Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 12.30 το μεσημέρι. Μέχρι στιγμής υπάρχουν πέντε υποψήφιοι για τη δημαρχία της κατεχόμενης πόλης.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 25 Αυγούστου. Δικαίωμα ψήφου έχουν 31,584 Αμμοχωστιανοί ανά το παγκύπριο, ενώ θα ανοίξουν κάλπες σε συνολικά 44 εκλογικά κέντρα σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου».

Συγκεκριμένα «θα ανοίξουν 4 εκλογικά κέντρα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, 7 στη Λευκωσία, 13 στη Λάρνακα, 19 στη Λεμεσό και ένα στην Πάφο.

ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ στηριζουν Σίμο Ιωάννου 

ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Σίμου Ιωάννου ο οποίος ήταν και το 2016 ανθυποψήφιος του μ.Αλέξη Γαλανού και  έχασε με ελάχιστους ψήφους διαφορά.

Ο ΔΗΣΥ στηρίζει την «ανεξάρτητη»υποψηφιότητα» του Νίκου Κάρουλλα.Σε σχετική ανακοίνωση του την Τετρτη ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι θέση του κόμματος « ήταν πως μια κοινή υποψηφιότητα για την Αμμόχωστο θα εξυπηρετούσε καλύτερα τους στόχους της επανένωσης της Κύπρου και της επιστροφής της πόλης.

Αυτή η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε και το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού έδωσε τον πρώτο λόγο στους Αμμοχωστιανούς.

Ως εκ τούτου η εισήγηση της Δημοτικής Ομάδας και η απόφαση της Επαρχιακής Γραμματείας Αμμοχώστου για στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Κάρουλλα, είναι καθόλα σεβαστή.»

Ανεξάρτητος υποψήφιος είναι και ο Ανδρέας Λόρδος γιος του πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ και γνωστού επιχειρηματία Ντίνου Λόρδου.

Αγνωστο ποιόν θα υποστηρίξουν τα υπόλοιπα κόμματα, καθότι έχουν ήδη αποσύρει το ενδιαφέρον τους για υποψηφιότητα ο πρώην διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολα , ο πρώην διπλωμάτης Παύλος Αναστασιάδης, ο Λοίζος Αντωνίου που υποστηριζόταν από το Κίνημα Αλληλεγγύη και ο πρών βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα το όνομα του οποίου είχε εμφανιστεί ως πιθανός εκλεκτός της ΕΔΕΚ.Ωστόσο στε  ανάρτηση του πριν λίγες μέρες  ξεκαθαρίζει ότι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, δεν τίθεται θέμα δικής του υποψηφιότητας.

«Από την στιγμή την οποία τα πράγματα πήραν την τροπή την οποία έχουμε σήμερα ενώπιον μας δεν τίθεται θέμα δικής μου υποψηφιότητας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Βαρνάβα.

Αυτούσια η ανάρτηση του Βαρνάβα: 

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες,
συναγωνιστές, φίλοι και συμπολίτες επικοινωνούν μαζί μου για το κατά πόσο θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την θέση του Δημάρχου της κατεχόμενης πόλης μας, της Αμμοχώστου, θα ήθελα να διευκρίνεισω τα εξής.

Μετά τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, ιδιαίτερα των δύο μεγάλων κομμάτων, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, ότι θα έπρεπε να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να εξευρεθεί κοινά αποδεκτός υποψήφιος με την προοπτική αποφυγής ακόμη και της εκλογικής διαδικασίας, το Κ. Σ. ΕΔΕΚ μετά από συνεννόηση και συναίνεση δική μου, κατέθεσε το όνομα μου ενώπιον των πολιτικών δυνάμεων, πάντοτε με την έννοια της κοινής αποδοχής.

Από την στιγμή την οποία τα πράγματα πήραν την τροπή την οποία έχουμε σήμερα ενώπιον μας δεν τίθεται θέμα δικής μου υποψηφιότητας.

Ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας ως από τόκο της συνεχιζόμενης κατοχής , των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ μας, όπως και των προκλητικων ενεργειών της Τουρκίας στην περικλειστη πόλη των Βαρωσιων, θα έπρεπε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να στείλουν μήνυμα ενότητας επιλέγοντας ένα κοινό υποψήφιο, όποιος και να ήταν αυτός και όλοι μας να σταθούμε δίπλα του διεκδικώντας με μια φωνή την απελευθέρωση της πόλης μας, την εφαρμογή του ψηφίσματος 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο ξεκάθαρα αναφέρει ότι η πόλη των Βαρωσιων θα πρέπει να αποδοθεί στους νόμιμους κατοίκους της.

Να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αγώνας για μια δίκαιη, δημοκρατική, βιώσιμη και λειτουργική λύση του προβλήματος μας που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών της πατρίδας μας, συνεχίζεται με προτεργατες τους ενωμένους Αμμοχωστιανους.

Δεν είμαι ενάντια στο δημοκρατικό δικαίωμα των εκλογών, απλά αυτό απαιτούσε η σημερινή κατάσταση. Την ενότητα μας.

Δυστυχώς αυτός ο στόχος δεν επιτεύχθηκε και σήμερα έχουμε την εικόνα που όλοι μας γνωρίζουμε. Ο καθένας βρίσκεται ενώπιον των ευθυνών του και ας αποφασίσει.»