Ενάγουν τη Δημοκρατία επειδή δεν μεταφέρει το σχολικό το παιδί τους

Προσφυγή κατά της Δημοκρατίας για παραβίαση των δικαιωμάτων μαθητή από το Νικητάρι, τον οποίο δεν μεταφέρει το σχολικό στο σχολείο, έχει ενώπιον του το Ανώτατο Δικαστήριο.SXOLIKO_LEWFOREIO

Το Ανώτατο, άκουσε τη δικηγόρο της Δημοκρατίας, η οποία ανέφερε ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών με προσωπική εμπλοκή έδωσε οδηγίες όπως ο μαθητής μεταφέρεται στο σχολείο κατ΄εξαίρεση. Πρόσθεσε ότι σε επικοινωνία της με τον Υπουργό την περασμένη Τετάρτη επιβεβαιώθηκε η απόφαση για μεταφορά του μαθητή και απομένει να επιλυθούν κάποια τεχνικά προβλήματα ώστε να αρχίσει η μεταφορά του εντός των ημερών.

Ο δικηγόρος των γονέων του μαθητή είπε στο Δικαστήριο ότι δεν μπορεί το δικαίωμα να εμπίπτει στο πεδίο της εξαίρεσης, Πρόσθεσε ότι λόγω της εμπλοκής και του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα δεν προσβλέπει σε ικανοποίηση του προσφεύγοντος και ζήτησε από το Δικαστήριο όπως προωθήσει τη διαδικασία της προσφυγής.

Το Δικαστήριο έδωσε οδηγίες όπως εντός επτά ημερών η Δημοκρατία καταχωρήσει ένσταση.

Από τους οικείους του παιδιού αναφέρθηκε ότι το συγκεκριμένο παιδί πέραν των δυσκολιών στη μεταφορά στο σχολείο αντιμετωπίζει και μαθησιακά προβλήματα.