0 Γ. Περδίκης ζητά να δωθούν στο Γ.Ελεγκτή τα στοιχεία των «κόκκινων» δανείων σε ΠΕΠ

 

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκηςimagew-7.aspx κάλεσε σήμερα την ΚΕΔΙΠΕΣ και την Κεντρική Τράπεζα να παραδώσουν τα στοιχεία που έχουν αναφορικά με μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων στον Γενικό Ελεγκτή για έλεγχο.

Σε δηλώσεις του μετά από συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι «στο περιθώριο της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής συζητήθηκε το καυτό θέμα με τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα (ΠΕΠ), σε σχέση με την άρνηση της ΚΕΔΙΠΕΣ να καταθέσει στο Γενικό Ελεγκτή τα στοιχεία» και έκανε αναφορά σε σχετικό δημοσίευμα σήμερα της εφημερίδας ο «Φιλελεύθερος».

«Εμείς θεωρούμε ότι τόσο η ΚΕΔΙΠΕΣ όσο και η Κεντρική Τράπεζα, η οποία έχει κι αυτή στην κατοχή της στοιχεία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ΠΕΠ, και ιδιαίτερα των βουλευτών, οφείλουν να παραδώσουν τα στοιχεία για έλεγχο, να ελεγχθεί η κάθε περίπτωση ξεχωριστά», πρόσθεσε.

Ο Γενικός Ελεγκτής, είπε ο κ. Περδίκης, «είναι έτοιμος να κάνει αυτό τον έλεγχο για να σταματήσει αυτή η εντύπωση ότι αποκρύβονται στοιχεία τα οποία έχουν να κάνουν με ΠΕΠ και ΜΕΔ».