Τι ψιθύριζε η Μέρκελ όσο έτρεμε

Πρόσφατα, η Άνγκελα Μέρκελ εθεάθη, για τρίτη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, να τρέμει. Στο βίντεο που ήλθε στο φως της δημοσιότητας, φαίνεται να ψιθυρίζει 3983095κάτι συνεχόμενα. Τι έλεγε;

Τα χείλη της Άνγκελα Μέρκελ, ενόσω η ίδια έτρεμε, δίπλα στον πρωθυπουργό της Φινλανδίας Άντι Ρίνε – στο τρίτο επεισόδιο μέσα σε λίγο διάστημα που ήλθε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες για την υγεία της Γερμανίδας Καγκελαρίου – κατάφερε να διαβάσει μία ειδικός που μίλησε στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Antenne Bayern.Σύμφωνα, συγκεκριμένα, με την Τζούντιθ Χάντερ, η Γερμανίδα πολιτικός, στη διάρκεια του τρίτου διαδοχικού αυτού περιστατικού με το τρέμουλο, έλεγε επανειλημμένα: «Θα είμαι καλά/θα τα καταφέρω» («Ich schaffe das» στα γερμανικά).

Το τελευταίο επεισόδιο έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες, στη διάρκεια επίσημης τελετής για την υποδοχή του Φινλανδού πρωθυπουργού.

Η ίδια αργότερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, διεβεβαίωσε, πάντως, ότι αισθάνεται πολύ καλά και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.Μετά το δεύτερο επεισόδιο, Γερμανοί αξιωματούχοι είχαν σπεύσει να αποδώσουν το νέο τρέμουλο σε ψηχολογικούς λόγους, δεδομένης και της έκτασης που πήρε το πρώτο περιστατικό.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, πάντως χθες, στην τελετή υποδοχής της Δανής Πρωθυπουργού Μέτε Φρεντέρικσεν στο Βερολίνο, επέλεξε να μείνει καθιστή, σπάζοντας το πρωτόκολλο που ήθελε τις δύο γυναίκες όρθιες.

Η πρώτη φορά που η Άνγκελα Μέρκελ ανησύχησε την κοινή γνώμη ήταν στη διάρκεια συνάντησής της με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η ίδια αργότερα απέδωσε το τρέμουλο σε αφυδάτωση και όπως διεβεβαίωσε, συνήλθε αφού ήπιε νερό.

Η Μέρκελ εθεάθη να τρέμει για δεύτερη φορά, ενώ στεκόταν δίπλα στον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάγερ.