Θανάσιμο κτύπημα στις Κυπριακές Αερογραμμές

«

 

Επισημοποιήθηκε στις 18.00 η αρνητική απόφαση των Βρυξελλών την οποία μεθόδευσε η κυβέρνηση

Aircraft of Cyprus Airways

Χαρακτηριστική η φωτογραφία.Αεροσκάφος των Κ.Αερογραμμών …αποσύρεται και το διαδέχεται αεροσκάφος της ανταγωνίστριας Aegean.

Επισημοποιήθηκε ακριβώς στις 18.00 ώρα Κύπρου η αρνητική απόφαση των Βρυξελλών για τις Κυπριακές Αερογραμμές , την οποία μεθόδευσε η κυπριακή κυβέρνηση με στόχο να βάλει ταφόπλακα στην αεροπορική εταιρεία της Κύπρου, η οποία απόψε αναμένεται να πραγματοποιήσει την τελευταία πτήση της.

Σύμφωνα με την απόφαση οι Κυπριακές Αερογραμμές οφείλουν να επιστρέψουν όλες τις τις «ασυμβίβαστες ενισχύσεις» που έλαβαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού σύμφωνα με την ίδια το πακέτο ενίσχυσης €100 εκ. που έλαβε προσέδωσε στην επιχείρηση αδικαιολόγητο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ.

Ειδικότερα, αναφέρεται, «η Επιτροπή διαπίστωσε ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν είχαν καμία πραγματική προοπτική να καταστούν βιώσιμες χωρίς συνεχιζόμενη κρατική ενίσχυση».

Με βάση το σενάριο που έχει εκπονηθεί από τον Υπουργό θα συνέλθει σε λίγο το Δ.Σ. της Εταιρείας, το οποίο με βάση τις οδηγίες του κ. Χάρη Γεωργιάδη, θα χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα την εν λόγω απόφαση των Βρυξελλών και θα τραβήξει την αυλαία κλείνοντας οριστικά την 68χρονη ιστορία ενός οργανισμού που πρόσφερε τεράστιες υπηρεσίες στον τόπο και το κενό που θα αφήσει θα δημιουργεί μεγάλες αναταράξεις και στην αεροπορική συνεδεσιμότητα της Κύπρου και στον τουρισμό και στην οικονομία του τόπου. Το δρόμο της ανεργίας ξεκινούν οι 580 περίπου υπάλληλοι της Ετιαρείας. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι με την απόφαση που λήφθηκε ευλογήθηκαν τα συμφέροντα των εταιρειών Ryanair και Aegean για τα οποία υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα συγκεκριμένες καταγγελίες τόσο προς τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και για τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων.

Τι αναφέρει η  απόφαση της Ε.Ε.

«Οι ενισχύσεις που έλαβαν οι Κυπριακές Αερογραμμές από το κράτος ήταν κατά παράβαση των κοινοτικών κανόνων περί ανταγωνισμού – κι ως εκ τούτου ο αερομεταφορέας οφείλει να επιστρέψει στο κράτος περίπου 100 εκ ευρώ.» Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα πακέτο ενίσχυσης, για την αναδιάρθρωση της εταιρείας, άνω των 100 εκ ευρώ, προς τον προβληματικό αερομεταφορέα της Κύπρου προσέδωσε στις Κυπριακές Αερογραμμές αδικαιολόγητο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, κατά παράβαση των κανόνων που ισχύουν στην Ενωση περί κρατικών ενισχύσεων. Ως εκ τούτου, οι Κυπριακές Αερογραμμές οφείλουν να επιστρέψουν όλες τις ασυμβίβαστες ενισχύσεις που έλαβαν. Μάλιστα, η Επιτροπή έκρινε πως οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν είχαν καμιά ρεαλιστική προοπτική να καταστούν βιώσιμες χωρίς συνεχιζόμενη κρατική ενίσχυση.

Η Επίτροπος Μαργκαρέτε Βεστάγκερ, αρμόδια για τον ανταγωνισμό, ανέφερε πως «οι Κυπριακές Αερογραμμές έλαβαν σημαντικά δημόσια κονδύλια από το 2007, αλλά δεν ήταν σε θέση να προβούν σε αναδιάρθρωση και να καταστούν βιώσιμες, χωρίς συνεχή κρατική ενίσχυση. Συνεπώς, η εισφορά επιπλέον δημόσιων κονδυλίων θα είχε ως αποτέλεσμα να παραταθεί απλώς ο αγώνας, χωρίς όμως να επιτευχθεί αλλαγή ως προς το αποτέλεσμα. Οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι κερδοφόρες, με βάση τις δικές τους επιδόσεις και την ικανότητά τους να ανταγωνίζονται και δεν μπορούν ούτε θα πρέπει να βασίζονται σε χρήματα των φορολογουμένων για να παραμένουν στην αγορά με τεχνητό τρόπο».

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσχέρειες επί σειρά ετών και κατ’ επανάληψη επωφελήθηκαν από μέτρα δημόσιας στήριξης.4628_mid

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν, σύμφωνα με τις ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για τη διάσωση και της αναδιάρθρωση προβληματικών επιχειρήσεων, μια επιχείρηση μπορεί να λάβει ενίσχυση αναδιάρθρωσης μία μόνο φορά σε περίοδο 10 ετών (σύμφωνα με την αρχή της «εφάπαξ ενίσχυσης»). Η αρχή αυτή ακολουθείται ώστε να αποφεύγεται η εξάρτηση των παραγόντων της αγοράς από δημόσια κονδύλια και να ενθαρρύνεται η αποτελεσματική διαχείριση των επιχειρήσεων και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός με βάση τις επιδόσεις τους. Η Κύπρος δεν έχει παράσχει αποδεικτικά στοιχεία ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές αντιμετώπιζαν εξαιρετικές και απρόβλεπτες περιστάσεις που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν εξαίρεση από την αρχή αυτή.
Η Επιτροπή διαπίστωσε επίσης ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών βασίζεται σε μη ρεαλιστικές παραδοχές και δεν αντικατοπτρίζει επαρκώς τα διαφορετικά σενάρια της αγοράς. Τα προτεινόμενα μέτρα αναδιάρθρωσης δεν φαίνονται κατάλληλα για την αντιμετώπιση των περιστάσεων που οδήγησαν στις δυσκολίες των Κυπριακών Αερογραμμών. Επιπλέον, η προτεινόμενη περίοδος αναδιάρθρωσης είναι μεγαλύτερη από ό,τι η Επιτροπή έχει επιτρέψει στο πλαίσιο άλλων υποθέσεων αναδιάρθρωσης αεροπορικών εταιρειών.

Τέλος, προκειμένου να αποφευχθεί ο ηθικός κίνδυνος που συνιστά η διάσωση μη αποδοτικών φορέων με χρήματα των φορολογουμένων, σύμφωνα με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ, κάθε εταιρεία που λαμβάνει ενίσχυση αναδιάρθρωσης πρέπει να συμβάλλει επαρκώς η ίδια στην κάλυψη του κόστους της αναδιάρθρωσης. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η συμβολή των Κυπριακών Αερογραμμών είναι πολύ κάτω από το όριο του 50% που απαιτείται από τις κατευθυντήριες γραμμές.

Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν ήταν σε θέση να καταστούν βιώσιμες μακροπρόθεσμα χωρίς συνεχή κρατική στήριξη.

Τα επανειλημμένα δημόσια μέτρα στήριξης έχουν ήδη προσφέρει ένα σημαντικό οικονομικό πλεονέκτημα στην αεροπορική εταιρεία έναντι των ανταγωνιστών της, οι οποίοι όφειλαν να λειτουργούν χωρίς τα εν λόγω δημόσια κονδύλια. Προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η στρέβλωση του ανταγωνισμού, οι Κυπριακές Αερογραμμές πρέπει τώρα να επιστρέψουν την ενίσχυση στους Κύπριους φορολογούμενους.

Με τον τρόπο αυτό – αναφέρει η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της – θα αποκατασταθεί η κατάσταση που υπήρχε στην αγορά πριν από τη χορήγηση της ενίσχυσης και θα εξαλειφθούν, ή τουλάχιστον θα αμβλυνθούν, οι στρεβλώσεις του ανταγωνισμού που προκλήθηκαν από την ενίσχυση.