Λίγες οι πιθανότητες εκλογής Βέμπερ στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής, αναφέρει η γερμανική ΤΑΖ

 Στις αρνητικά διαφαινόμενες προοπτικές εκλογής του Μάνφρεντ Βέμπερ, imagew-5.aspx Χριστιανοκοινωνιστή πολιτικού, υποψήφιου για το αξίωμα του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρεται η εφημερίδα Die Tageszeitung (ΤΑΖ), σε ρεπορτάζ με τίτλο «Δεν υπάρχει πλειοψηφία υπέρ του Βέμπερ. Η Καγκελάριος Μέρκελ και οι συνάδελφοι της διαβουλεύονται εκ νέου την Κυριακή για την πλήρωση των κορυφαίων θεσμικών πόστων στην ΕΕ».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την αναζήτηση του νέου προσώπου που θα τοποθετηθεί στην θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν διαφαίνεται ο σχηματισμός πλειοψηφίας στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ της υποψηφιότητας του Γερμανού πολιτικού Μάνφρεντ Βέμπερ.

Παράλληλα, οι συνομιλίες για τη συγκρότηση ενός συνασπισμού μεταξύ του ΕΛΚ στο οποίο ανήκει ο Γερμανός υποψήφιος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους έχουν μετατεθεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Η  Καγκελάριος θέλει άμεσα να οριοθετήσει την πολιτική της γι’ αυτό το ζήτημα, στο πλαίσιο ενός μικρού κύκλου συνομιλητών, μαζί με τον Βέμπερ.Ειδικότερα, πρόθεση της Μέρκελ είναι να πραγματοποιήσει σήμερα συνάντηση στην Καγκελαρία με τους Βέμπερ, την επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, τον προεδρεύοντα των Χριστιανοκοινωνιστών, Μάρκους Σέντερ και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γιόζεφ Ντολ.

Σύμφωνα με πληροφορίες συμμετεχόντων σε σύσκεψη της ΚΟ της Ένωσης  Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών, την Τρίτη, η κα Mέρκελ δήλωσε ότι όλα δείχνουν ότι θα βρεθεί μία λύση έως τις 30 Ιουνίου.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η Καγκελάριος κατέστησε σαφές ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει την υποψηφιότητα Βέμπερ, ωστόσο άλλοι συμμετέχοντες στη σύσκεψη σχημάτισαν την εντύπωση ότι η κα Μέρκελ βλέπει πολύ λίγες πιθανότητες εκλογής για τον Μάνφρεντ Βέμπερ, καταλήγει το δημοσίευμα.