Εντοπίστηκαν οι δράστες της επίθεσης κατά του Charlie Hebdo

Οι δύο ύποπτοι ως δράστες της επίθεσης κατά του Charlie Hebdo εντοπίσθηκαν κοντά στην Εν της Πικαρδίας, στη βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με πηγή των ερευνών.London reactions to the Charlie Hedbo terror attack

Στο μεταξύ οι εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας της Γαλλίας απηύθυναν έκκληση προς τους “ιμάμηδες όλων των τεμενών” της χώρας “να καταδικάσουν απερίφραστα τη βία και την τρομοκρατία” κατά τη διάρκεια της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής.

Το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας κάλεσε επίσης τους πιστούς να τηρήσουν σήμερα στις 12.00 ώρα Γαλλίας ενό λεπτού σιγή στη μνήμη των 12 νεκρών του Charlie Hebdo, συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος που κήρυξε ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Το Συμβούλιο καλεί επίσης του πιστούς να συμμετάσχουν στη μεγάλη συγκέντρωση που οργανώνεται την Κυριακή.

Σε μία άλλη εξέλιξη, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, δύο χώρες που είναι αντιμέτωπες καθημερινά με επιθέσεις των Ταλιμπάν, καταδίκασαν έντονα την “τρομοκρατική επίθεση” εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

“Η σφαγή ανυπεράσπιστων ανθρώπων και πολιτών είναι μια τρομοκρατική ενέργεια μίσους, δεν υπάρχει αιτιολογία γι αυτή την πράξη μίσους”, δήλωσε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στον Πρόεδρο και τον “λαό της Γαλλίας”, στις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης ο Γάνι συναντήθηκε σήμερα με τον Πρεσβευτή της Γαλλίας στην Καμπούλ και συνομίλησαν για την επίθεση στο Παρίσι.

Το Πακιστάν, που παραμένει σε σοκ από την επίθεση σε σχολείο της πόλης Πεσαβάρ στα μέσα Δεκεμβρίου κατά την οποία 150 άνθρωποι, κυρίως μαθητές, σκοτώθηκαν, “καταδίκασε την ωμή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι” εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στον “γαλλικό λαό”.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι η διεθνής κοινότητα θα συνεχίσει να επιδεικνύει αποφασιστικότητα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και θα οδηγήσει τους ενόχους τρομοκρατικών ενεργειών ενώπιον της δικαιοσύνης”, υπογράμμισε το υπουργείο Εξωτερικών στο Ισλαμαμπάντ.

Από την πλευρά τους, οι αφγανοί Ταλιμπάν δεν έχουν αντιδράσει επίσημα μετά την επίθεση χθες στο Παρίσι. Ωστόσο σε άρθρο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα τους, ο συντάκτης τονίζει κυρίως: “Μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo ο φόβος απλώνεται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η επίθεση εναντίον του Charlie Hebdo είναι μια προειδοποίηση για όσους κατά το παρελθόν προσέβαλαν το Ισλάμ και τον προφήτη”.

Πανηγυρίζουν  οι φανατικοί ισλαμιστές

Ισλαμιστές από πολλές χώρες του κόσμου συγχαίρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους σφαγείς της τραγωδίας στο Παρίσι.

Οπως μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, οι εξτρεμιστές αναφέρουν ότι η τρομοκρατική επίθεση στο σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo που στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα, είναι μόνο η αρχή.

Μακάρι ο Αλλάχ να ανταμείψει τους αδελφούς μας Γάλλους” έγραψε ένας χρήστης με την ονομασία “Abu Dujana” μετά την επίθεση.

Επιθέσεις  σε μουσουλμανικούς χώρους

Χώροι μουσουλμανικής λατρείας έχουν δεχθεί επιθέσεις σε τρεις πόλεις της Γαλλίας από χθες το βράδυ, έγινε γνωστό από γαλλικές δικαστικές πηγές σήμερα, την επομένη της επίθεσης στο Charlie Hebdo.

Τρεις εκπαιδευτικές χειροβομβίδες ρίχθηκαν στο τέμενος της Μανς, στην ανατολική Γαλλία, πυρά δέχθηκε μία μουσουλμανική αίθουσα προσευχής στο Πορ-λα-Νουβέλ της νότιας Γαλλίας, ενώ εστιατόριο κεμπάμπ, που συνορεύει με μουσουλμανικό τέμενος έγινε στόχος έκρηξης που “οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια” στην Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, της κεντρο-ανατολικής Γαλλίας.