Η Αλληλεγγύη για δηλώσεις Ακιντζί και ηγεσίες ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ

Το Κίνημα Αλληλεγγύη επικρίνει τις δηλώσεις Ακιντζί και την τύτιση του με την πολιτική Ερντογ΄ν ενώ κατηγορεί και τις ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ.Στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Η στάση του Μουσταφά Ακιντζί στα ενεργειακά ζητήματα και η νέα δημόσια πλήρης ταύτιση του με την επιθετική ρητορική Ερντογάν σε ότι αφορά την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, φανερώνουν ότι:
Θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να πείσει τον Ερντογάν ότι δύναται να γίνει ακόμη καλύτερος υπερασπιστής των συμφερόντων της Τουρκίας στην Κύπρο, ώστε να του δώσει «δεύτερη ευκαιρία» και πολιτική επιβίωση.
Θέλει τη σύσταση κοινής επιτροπής για τα ενεργειακά και θεωρεί ότι μόνο η «Δαμόκλειος Σπάθη» της Άγκυρας πάνω από τα κεφάλια των Ελληνοκυπρίων μπορεί να “διασφαλίσει” τις επόμενες γενιές Τουρκοκυπρίων. Των οποίων η ευρωπαϊκή πορεία και ευημερία διασφαλίζεται μόνο με την επανένταξη τους στο νόμιμο κράτος.
Η πολιτική πορεία του Μουσταφά Ακιντζί στο τιμόνι της ηγεσίας των Τουρκοκυπρίων άρχισε με ροδοπέταλα από τις ηγεσίες του ΔΗΣΑΚΕΛ στο δρόμο του, και ελπιδοφόρες βόλτες στη Λήδρας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Στα μέσα της πορείας ο Μουσταφά Ακιντζί «υποχρέωσε» τις ηγεσίες του ΔΗΣΑΚΕΛ να ρεζιλέψουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη διδασκαλία του Ενωτικού δημοψηφίσματος και σιώπησε στο Κραν Μοντανά.
Στο τέλος της πολιτικής του πορείας, ακόμη και όσοι στις ελεύθερες περιοχές επένδυσαν πολιτικά πάνω του από το 2015 και εντεύθεν, τον απαρνούνται και υποστηρίζουν ότι άλλαξε, με μόνο στόχο να καλύψουν την αστοχία της πολιτικής τους διορατικότητας.
Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμη φορά δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε στις εκτιμήσεις μας.»