Η Σεμίνα Διγενή παραιτείται από ευρωβουλευτής για να είναι υποψήφια βουλευτής του Κ.Κ.Ε

Την απόφασή της να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής, προκειμένου να είναι υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Πειραιά, έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της η Σεμίνα Διγενή.3742802

Στη δήλωσή της, η κ. Διγενή ευχαριστεί «τους 36.170 ψηφοφόρους, οι οποίοι στις πρόσφατες ευρωεκλογές με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν δεύτερη σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».

Σημειώνει, δε, ότι «όπως είχα πει από τον περασμένο Απρίλη σε συνεντεύξεις και ομιλίες μου, συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, όχι τόσο για να εκλεγώ, αλλά γιατί ήθελα να συνυπάρξω και ν’ αγωνιστώ με τους έντιμους, μ’ αυτούς που ποτέ δεν έκαναν πίσω και δεν είπαν ποτέ ψέματα στο λαό. Μ’ αυτούς που, από την πρώτη στιγμή, είχαν το θάρρος να αναδείξουν τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

Η κ. Διγενή προσθέτει ότι «σήμερα μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις με την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τη συμπόρευση μου με το ΚΚΕ και θεωρώντας ότι η μάχη της 7ης Ιούλη είναι πιο κρίσιμη από τις ευρωεκλογές, επιλέγω να παραιτηθώ από ευρωβουλευτής και να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα ως υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά».

Τονίζει επιπλέον ότι παραδίδει τη θέση της στην ευρωβουλή στον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο, ο οποίος, όπως συμπληρώνει, «θα ανταποκριθεί επάξια στις απαιτήσεις της ευρωβουλής».

«Τη δύναμη που μου δίνει αυτή η νίκη, θέλω να την καταθέσω και να την επενδύσω σε κάθε δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας. Στη μάχη των βουλευτικών εκλογών, σας θέλουμε όλους και όλες δίπλα μας, δίπλα στο ΚΚΕ, για να ενισχύσουμε τη δύναμή μας την επόμενη μέρα», καταλήγει η κ. Διγενή.

Σημειώνεται ότι με την ενσωμάτωση των σταυρών των ευρωεκλογών στο 73,34%, ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος είχε προβάδισμα 1.000 σταυρών έναντι της κ. Διγενή. Ωστόσο, όπως ανέφερε η κ. Διγενή, τελικώς η δεύτερη έδρα του ΚΚΕ στην ευρωβουλή κατέληξε σε εκείνη, με την ίδια να ανακοινώνει πως την παραδίδει στον κ.  Νικολάου – Αλαβάνο.