Παρίσι:Αλλη μια επίθεση στο προάστιο Μονρούζ

Μία αστυνομικός και ένας δημοτικός υπάλληλος τραυματίσθηκαν από πυρά αυτόματου όπλου στο προάστιο Μονρούζ, νότια του Παρισιού, και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές.Gunmen kill 12 at French magazine Charlie Hebdo

Σήμερα το πρωί, ένας άνδρας πυροβόλησε με αυτόματο όπλο στην πλάτη δημοτικό αστυνομικό. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, “δεν υπάρχει διαπιστωμένη σχέση” αυτής της επίθεσης με την χθεσινή επίθεση κατά του Charlie Hebdo.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε αργότερα ότι ο δράστης της επίθεσης στο Μονρούζ διέφυγε. Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι ο ένοπλος συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεση κατά την οποία τραυμάτισε σοβαρά μία αστυνομικό και έναν δημοτικό υπάλληλο στο Μονρούζ.

Σε άλλη μια εξέλιξη, έκρηξη σημειώθηκε το πρωί μπροστά από εστιατόριο Κεμπάμπ κοντά σε τέμενος στην πόλη Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, στην κεντρο-ανατολική Γαλλία. Περισσότερες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές.

Στο μεταξύ επτά άτομα κρατούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο Charlie Hebdo, ανακοίνωσε ο Μπ. Καζνέβ σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe1. Δικαστική πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα ότι επτά άτομα, άνδρες και γυναίκες, που ανήκουν στο περιβάλλον των δύο καταζητούμενων αδελφών, που έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες της επίθεσης, έχουν συλληφθεί.

Ο Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε από την πλευρά του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ότι οι δράστες της επίθεσης “τελούσαν χωρίς αμφιβολία υπό παρακολούθηση” από τις αστυνομικές και δικαστικές υπηρεσίες, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει “μηδενικός κίνδυνος” και επισημαίνοντας τις “δυσκολίες” που προκαλεί στην αστυνομία “ο μεγάλος αριθμός των ατόμων που συνιστούν εν δυνάμει κίνδυνο”.

Η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο καταζητούμενων αδελφών, των Σερίφ και Σαίντ Κουασί, απηύθυνε έκκληση για μαρτυρίες και προειδοποιεί ότι οι δύο “είναι οπλισμένοι και επικίνδυνοι”. Ο ύποπτος ως συνεργός τους, ο Χαμίντ Μουράντ, 18 ετών, παραδόθηκε στην αστυνομία του Σαρλεβίλ-Μεζιέρ όταν διαπίστωσε ότι το όνομά του κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.