H Mόσχα απορρίπτει τα περί «μη ασφαλούς» αναχαίτισης αμερικανικού αεροσκάφους πάνω από τη Μεσόγειο

 

Το ρωσικό Υπουργείο `Αμυνας διέψευσε αναφορές από την υπηρεσία Τύπου του 6ου αμερικανικού στόλου για αναχαίτιση «με μη ασφαλή τρόπο» ενός αμερικανικού αναγνωριστικού αεροσκάφους από ένα ρωσικό αεροσκάφος τύπου Sukhoi Su-35  πάνω από τη Μεσόγειο.imagew.aspx

«Όλες οι πτήσεις από ρωσικά αεροσκάφη διεξάγονται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου», ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και σημείωσε πως δεν υπήρξαν παράπονα από το αμερικανικό κέντρο στη Συρία για τις πτήσεις αεροσκαφών προς τη ρωσική διοίκηση.

Ρωσικά μαχητικά ενεπλάκησαν έξι φορές σε αποστολές αναχαίτισης την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, γύρω στις 1230 ώρα Μόσχας στις 4 Ιουνίου, το ρωσικό σύστημα ελέγχου του εναέριου χώρου στην αεροπορική βάση Hmeymim ανίχνευσε έναν εναέριο στόχο πάνω από τα διεθνή χωρικά ύδατα της Μεσογείου, να πλησιάζει στη ναυτική βάση στην Ταρτούς.

Ένα τζετ Su-35 αναχώρησε από την αεροπορική βάση Hmeymim για να αναγνωρίσει στον στόχο. Το προσωπικό του ρωσικού τζετ αναγνώρισε πως πρόκειται για αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος P-8A Poseidon. Μετά που το αμερικανικό αεροσκάφος άλλαξε την πορεία του, το ρωσικό τζετ επέστρεψε στην αεροπορική βάση, πρόσθεσε το ρωσικό Υπουργείου.

Ανέφερε πως γύρω στις 1541 ώρα Μόσχας, το ρωσικό σύστημα ελέγχου του εναέριου χώρου εντόπισε και πάλι ένα αεροσκάφος P-8A Poseidon να προσεγγίζει τη ναυτική βάση στην Ταρτούς.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ το ρωσικό τζετ Su-35 πλησίασε το αμερικανικό αεροσκάφος σε ασφαλή απόσταση, συνοδεύοντάς το μέχρι που αυτό άλλαξε την πορεία του και έφυγε από τον εναέριο χώρο που ελέγχεται από αεροπορικά αμυντικά συστήματα.