Κέρδη €10 εκ. κατέγραψε η Eurobank Cyprus Ltd για το πρώτο τρίμηνο του 2019


Κέρδη τα οποία ανήλθαν στα  €10 εκ μετά από φόρους, κατέγραψε η Eurobank Cyprus Ltd για το πρώτο τρίμηνο του 2019 παρουσιάζοντας επαναλαμβανόμενη κερδοφορία.  imagew-4.aspx

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου για το οικονομικά αποτελέσματα του 1ου Τριμήνου 2019, η τράπεζα παρουσίασε ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με τον δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και τον δείκτη κοινών μετοχών (CET1) να ανέρχονται στο 23,4%.

Επίσης, ισχυρή πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα €4.937 εκ και τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 32%.

Πολύ καλή χαρακτηρίζεται επίσης και η ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου, με τον δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio στη βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) να παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 4,1%.

Ο δείκτης Κόστους προς Έσοδα ανήλθε στο 35%.

«Η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας όπως καταδεικνύεται και από τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, έχει εδραιώσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο στους τομείς του Wealth Management, Corporate and Investment Banking, International Business Banking, και Capital Markets», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματά, αναφέρεται, καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων.

H Eurobank Κύπρου, σημειώνοντας ότι παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, σημειώνει ωστόσο ότι υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω διαχείριση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων αλλά και επιτάχυνση της μείωσης του δημόσιου χρέους.