Εταιρική Συμφωνία Συνεργασίας Cyprus Seeds με MITEF Greece


Εταιρική Συμφωνία Συνεργασίας με το MITEF Greece, υπέγραψε στην Αθήνα, πρόσφατα, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, Cyprus Seeds, η οποία θα του επιτρέψει να υλοποιήσει το πρόγραμμά του τόσο για το τρέχον όσο και για το επόμενο έτος.images-1

Ανακοίνωση του Cyprus Seeds αναφέρει ότι τη συμφωνία υπέγραψε η Διευθύνων του Σύμβουλος, Μαρία Γεωργιάδου και ο Πρόεδρος του MITEF Greece, Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Το Cyprus Seeds στόχο έχει να συμβάλει στην εμπορευματοποίηση της καινοτόμας ακαδημαϊκής έρευνας που προέρχεται από τα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα της Κύπρου, παρέχοντας χρηματοδότηση, καθοδήγηση και  κατάρτιση επιχειρηματικών δεξιοτήτων και δικτύωση. Η κύρια πηγή χρηματοδότησης για το Cyprus Seeds είναι οι δωρεές.

Το πρώτο κάλεσμα υποβολής αιτήσεων έγινε τον Απρίλιο του 2018.

“Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαζόμαστε στενά με το MITEF Greece για τη δημιουργία του οικοσυστήματος στην Κύπρο, επιταχύνοντας τη δημιουργία και την ανάπτυξη τεχνοβλαστών στη χώρα μας”, δήλωσε η κ. Μαρία Γεωργιάδου μετά την υπογραφή της συμφωνίας στις 24 Μαΐου 2019.

To MITEF είναι o μοναδικός μη-κερδοσκοπικός παγκόσμιος οργανισμός, που αποτελείται από επαγγελματίες, σε μικρό αριθμό χωρών, συμπεριλαμβανομένου του MITEF Greece, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), μέσω του MIT Technology Review. Ο στόχος του MITEF Greece είναι να ενημερώνει, να συνδέει και να καθοδηγεί επιχειρηματίες τεχνολογίας και τους επιτρέπει να μετατρέψουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε εταιρείες παγκόσμιας κλίμακας», αναφέρει η ανακοίνωση.