Ελλάδα: Τι ομολόγησε η 14χρονη πριν αυτοκτονήσει για τις σχέσεις της με 43χρονο

Δέθηκα μαζί του, τον εμπιστεύτηκα και με εμπιστεύτηκε», είχε αναφέρει η 14χρονη από το Μοσχάτο για τη σχέση της με τον 43χρονο, στην κατάθεσή τους, πριν δώσει τέλος στη ζωή της.

 

Περιγραφές που σοκάρουν για τη σχέση της 14χρονης κοπέλας που αυτοκτόνησε στο Μοσχάτο με τον 43χρονο ψιλικατζή αποκαλύπτονται από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων στην αστυνομία, οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης.950986

Λίγες ώρες πριν η 14χρονη βουτήξει στις γραμμές του τρένου είχε δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, περιγράφοντας πώς ένιωσε «ότι δέθηκα μαζί του, τον εμπιστεύτηκα και με εμπιστεύτηκε».

Από την άλλη, ο 43χρονος φαίνεται να είχε επαφές και με τρίτο ανήλικο κορίτσι, όπως προκύπτει από την απολογία του, γεγονός που εξετάζει ο αρμόδιος ανακριτής.

Στις ερωτήσεις του πραγματογνώμονα-ψυχολόγου της Ελληνικής Αστυνομίας, η 14χρονη αρχικά μιλούσε σε τρίτο πρόσωπο και κυρίως για την 17χρονη σήμερα Άννα, το πρώτο κορίτσι που έπεσε θύμα του 43χρονου, καθώς και για την κόρη του δράστη. Στην 17η ερώτηση αρχίζει να αποκαλύπτει όσα έζησε, σύμφωνα με το eleftherostypos.gr που αποκαλύπτει τα αποσπάσματα των καταθέσεων.

Η βραδιά που ο πατριός έμαθε για τη σχέση με τον 43χρονο

Η 14χρονη περιέγραψε τη βραδιά που ο πατριός της έμαθε για τη σχέση με τον 43χρονο και πήγε στο ψιλικατζίδικο.

«Το απόγευμα είχα κανονίσει να πάω στην πλατεία Δημαρχείου στο Μοσχάτο να βρω κάτι φίλους μου. Πριν πάω, πέρασα από το ψιλικατζίδικο του Δημήτρη, που είναι δίπλα στο φροντιστήριό μου, για να πάρω ένα Hell. Έκατσα περίπου ένα τέταρτο με τον Δημήτρη και μιλούσαμε για την κόρη του, τη… που είναι έναν χρόνο πιο μεγάλη από εμένα και κάνουμε παρέα. Ύστερα από λίγο πήγα να φύγω. Έξω από το ψιλικατζίδικο ήταν ο πατριός μου. Ήρθε και άρχισε να φωνάζει. Νόμιζε ότι κάτι μου είχε κάνει ο Δημήτρης», περιέγραψε.

Κατόπιν ανέφερε όσα ακολούθησαν: «Έλεγε ότι θα φωνάξει την Αστυνομία. Εγώ πανικοβλήθηκα και έφυγα, πήρα το τραμ και έφτασα μέχρι τη θάλασσα, στον Άγιο Κοσμά. Μετά πήρα τηλέφωνο το Αστυνομικό Τμήμα του Μοσχάτου και μου είπαν ότι βρίσκονταν εκεί ο πατριός μου, ο αδερφός μου και ο Δημήτρης. Έτσι, γύρισα πίσω, πήγα στο Τμήμα και μετά μας πήραν και μας έφεραν εδώ».

Η γνωριμία

Εξηγώντας πώς γνώρισε τον δράση, η 14χρονη είπε πως αυτό συνέβη τους τελευταίους τρεις μήνες μέσω της κόρης του και απλά του έλεγε ένα «γεια». Στο ερώτημα γιατί ο πατριός της θύμωσε και αντέδρασε έτσι, η 14χρονη απάντησε: «Νομίζει ότι ο Δημήτρης με έχει πειράξει σωματικά. Είχε γίνει και πιο παλιά κάτι με κάποια Άννα και τον Δημήτρη. Δεν ξέρω την ηλικία της, ήταν όμως μικρή και είχαν σχέση δύο με τρία χρόνια». Το ήξερε, όπως είπε, καθώς γνώριζε τη συγκεκριμένη κοπέλα.

Ο ψυχολόγος ρώτησε την κοπέλα αν είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις. Αυτή απάντησε αρνητικά, αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε πως με τον 43χρονο είχαν σχέση περίπου τρεις μήνες.

«Πρώτη φορά που μιλήσαμε ήταν ένα Σάββατο στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2019. Είχα πάει στο ψιλικατζίδικο να πάρω μια μπίρα και με είδε ότι ήμουν δακρυσμένη. Είχε γίνει κάτι στο σπίτι και δεν ήμουν καλά. Με ρώτησε: “Ποιος σε πλήγωσε;”. Έκατσα δίπλα του, του εξήγησα τι είχε γίνει και συζητήσαμε αρκετή ώρα. Από τότε, αρχίσαμε να μιλάμε στο messenger», αφηγήθηκε.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2019 ξεκίνησαν τις βόλτες με το αυτοκίνητο και τον Απρίλιο συνέβη αυτό που οδήγησε στην τραγωδία.

Τι είπε ο 43χρονος

Από την πλευρά του, ο 43χρονος στην απολογία του περιέγραψε πώς γνώρισε την 14χρονη και παραδέχτηκε ότι είχαν ολοκληρωμένες σχέσεις.

«Κάπου τον Απρίλιο του 2019 κάναμε για πρώτη φορά έρωτα, στο αυτοκίνητό μου, κάπου στην παραλία. Μέσα στο αυτοκίνητο το κάναμε τέσσερις ή πέντε φορές. Αρκετές φορές βρεθήκαμε μέσα στο μαγαζί, εκεί όμως δεν κάναμε έρωτα, μόνο προκαταρκτικά. Χθες ήμουν μαζί της πίσω από το ταμείο και μιλούσαμε», φέρεται να αναφέρει, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Πρόσθεσε ότι η 14χρονη ήταν αυτή που τον προέτρεπε να βρεθούν καθώς «είχα κερδίσει την εμπιστοσύνη της», όπως είπε.

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στη σχέση του με την πρώτη ανήλικη η οποία, όπως ισχυρίστηκε, είχε οικογενειακά προβλήματα και πως η μητέρα της ήταν «σκληρή».

«Από τότε που ξεκίνησα να έχω σχέσεις με την… πήγα σε ψυχολόγο στον Πειραιά. Σε αυτήν, βέβαια, είχα πει ότι η… ήταν πάνω από 15 χρόνων, γιατί απ’ αυτήν την ηλικία και πάνω ο νόμος επιτρέπει να έχεις ερωτική σχέση με ανήλικο, το είχα διαβάσει στο Ίντερνετ. Στην ψυχολόγο είχα πει ότι μου αρέσει που βοηθάω τα παιδιά αυτά επειδή βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και μου είπε ότι πρέπει να σταματήσω και ότι δεν θα σώσω εγώ τον κόσμο», ανέφερε ο 43χρονος.

«Έχω μετανιώσει για τις πράξεις μου αυτές και αισθάνομαι ντροπή. Σκέφτομαι την οικογένειά μου, το παιδάκι μου», είπε, επίσης, στην απολογία του.

Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ενημερώσει την Αστυνομία

Στις αρχές Μαΐου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε δεχτεί αναφορά από πολίτη που είχε υποψιαστεί την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης από ενήλικο άτομο και είχε ενημερώσει άμεσα την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως σημειώνει για την υπόθεση της 14χρονης .

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στις 9 Μαΐου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε αναφορά στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 από ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος είχε υποψιαστεί την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης από άτομο, 40 περίπου ετών.053519

Με βάση την αναφορά η 14χρονη είχε ιδωθεί επανειλημμένα να βρίσκεται μαζί με το συγκεκριμένο ενήλικο άτομο και να συχνάζει στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή.

Επίσης, σύμφωνα με την αναφορά η ανήλικη κοπέλα είχε ιδωθεί να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του συγκεκριμένου ατόμου από πλατεία της περιοχής, ενώ ο πολίτης μας ενημέρωσε για δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του 14χρονου κοριτσιού και του ενήλικα που παρέπεμπαν στην ύπαρξη σχέση εξάρτησης της ανήλικης και κακοποίησης της από τον συγκεκριμένο ενήλικο άντρα.

Στην ανακοίνωσή του «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει ότι όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, ενημέρωσε για την αναφορά την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας και έφερε σε επικοινωνία τον πολίτη που έκανε την αναφορά με τους αρμόδιους αξιωματικούς για την περαιτέρω διερεύνηση του περιεχομένου της.

Υπογραμμίζει πως «αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την εγκυρότητα των αναφερομένων και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την σωματική και ψυχολογική προστασία του ανήλικου παιδιού».

Στη διάθεση της οικογένειας της ανήλικης έχουν τεθεί το σύνολο των δομών και των υποστηρικτών υπηρεσιών του «Χαμόγελου».

Επίσης, οι Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί του Οργανισμού βρίσκονται ήδη δίπλα στους μαθητές, γονείς και στους εκπαιδευτικούς  του σχολείου που φοιτούσε η ανήλικη, καθώς και της ευρύτερης περιοχής ώστε να παρασχεθεί ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη και ο,τιδήποτε άλλο χρειαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι, το μεσημέρι της Πέμπτης, η 14χρονη βρέθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Μοσχάτο. Επικύρωσε το εισιτήριό της και στη συνέχεια, στάθηκε στην άκρη της αποβάθρας. Η 14χρονη, σύμφωνα με μαρτυρίες, αντάλλασσε μηνύματα με έναν φίλο της στο κινητό.

Την ώρα που ο συρμός έφθανε στον σταθμό, το κορίτσι βούτηξε στις γραμμές. Κανένας δεν πρόλαβε να κάνει το παραμικρό, με αποτέλεσμα το σώμα του παιδιού να παρασυρθεί θανάσιμα.

Η αστυνομία εκκένωσε τον σταθμό, ενώ στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τη σορό του κοριτσιού.

Όπως αποδείχθηκε, αργότερα, η 14χρονη είχε αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του, αφού πάνω της βρέθηκε σημείωμα, το οποίο απευθυνόταν στον 42χρονο.