Μαχητικές διαδηλώσεις κτηνοτρόφων στα κατεχόμενα

CNA_Mfae9f5e561dc429b861ae4e69c9db261

Προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστρεψαν τα πυρά τους οι κτηνοτρόφοι χθες στη μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από τη “βουλή” στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται στον τ/κ Τύπο σήμερα, μεταξύ των πανό διαμαρτυρίας υπήρχε και ένα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας στο οποίο αναγραφόταν “Κ. Πρόεδρέ μου φτάνει!!! Μπουχτίσαμε από αυτή την αναθεματισμένη πολιτική”. Πανό με τον Ερντογάν υπήρχαν και πάνω στα τρακτέρ. Η “Αφρίκα” επισημαίνει ότι ήταν η πιο μαζική και βίαιη εκδήλωση που σημειώθηκε στα κατεχόμενα από το 2000, όταν τότε είχαν βγει στους δρόμους αγανακτισμένοι για την κρίση των τραπεζών. Οι κτηνοτρόφοι μαζεύτηκαν με τα τρακτέρ μπροστά από το κτίριο της ψευδοβουλής οι πόρτες της οποίας έκλεισαν με κλειδαριές με δεκάδες “αστυνομικούς” γύρω από αυτό, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να μπουν στον περίβολο με τα τρακτέρ. Σύμφωνα με την “Αφρίκα”, οι κτηνοτρόφοι πέρασαν και τη νύχτα μπροστά στη “βουλή” ενώ η εκδήλωσή τους θα συνεχιστεί σήμερα.

Η “Χαλκίν Σεσί” γράφει ότι οι κτηνοτρόφοι πέταξαν αβγά και γάλα προς τη “βουλή” και τους “αστυνομικούς”. Όπως αναφέρεται, αντιπροσωπεία του συναντήθηκε με τον “πρωθυπουργό” χωρίς όμως αποτέλεσμα και γι` αυτό άφησαν τα γεωργικά τους οχήματα μπροστά στη “βουλή” και σήμερα αναμένεται να συνεχίσουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας με πιο μαζικό και έντονο τρόπο. Υπήρξαν στιγμές έντονου κλίματος όταν οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να μπουν στο προαύλιο του κτιρίου με τα τρακτέρ και τους εμπόδισε η “αστυνομική” δύναμη. Γι` αυτό άφησαν τα τρακτέρ περιμετρικά κλείνοντας τις εισόδους και εξόδους στο κτίριο ενώ οι “βουλευτές” ήταν μέσα σε αυτό.

Σύμφωνα με την “Κίπρις”, στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 200 οχήματα και σήμερα αναμένονται ακόμη περισσότερα ενώ θα κλείσουν για την κυκλοφορία όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Η “ένωση” κτηνοτρόφων ζητεί 14 εκ ΤΛ (περίπου 5 εκ ευρώ) από την “κυβέρνηση” για την επιδότηση της τιμής του γάλακτος, Η “Γενί Ντουζέν” σημειώνει ότι την εκδήλωση στήριξε η “ένωση” αγροτών, η οποία και άνοιξε το πανό με την φωτογραφία του Ταγίπ Ερντογάν και την αναγραφή “μπουχτίσαμε από αυτή την αναθεματισμένη πολιτική”.