Σκάνδαλο Δρομολαξιάς:Βαριές ποινές από 3,5 εως 9 χρόνια φυλακή

cytashop-fila6-640x423det_tsourisahkepestrepse-sti-kypro-kai-synelifthi-o-orestis-vasileiou-thVENIZELOS-ZANNETOSΠοινές φυλάκισης από 3,5 μέχρι 9 χρόνια επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου, που συνεδρίασε στη Λάρνακα, στα πέντε άτομα που κρίθηκαν ως ένοχα στην υπόθεση για την επένδυση από το Ταμείο των εργαζομένων της CYTA στο έργο Aero Centre στη Δρομολαξιά, ενώ στην εταιρεία Polleson Holdings Ltd, που επίσης κρίθηκε πως ενέχεται στην υπόθεση, επιβλήθηκε χρηματική ποινή ύψους 300 χιλιάδων ευρώ.

Στον Ευστάθιο Κιττή, τέως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 χρόνων, στον Χαράλαμπο Τσουρή τέως Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΑΗΚ και κατά τον ουσιώδη χρόνο μέλος του Δ.Σ. της CYTA ποινή φυλάκισης 3 χρόνων, στον Ορέστη Βασιλείου Διευθυντή της CytaVision και τέως Γενικό Γραμματέα της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ ποινή φυλάκισης 9 χρόνων, στον Γρηγόρη Σουρουλλά υπάλληλο του Κτηματολογίου ποινή φυλάκισης 6,5 χρόνων και στον Βενιζέλο Ζαννέττο ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων.

Το ΑΚΕΛ για Βενιζέλο Ζαννέτου

Το ΑΚΕΛ, σε σχέση με τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή που επιβλήθηκε στον Βενιζέλο Ζαννέττο, επαναλαμβάνει την ισχυρή του πεποίθηση για την αθωότητα του Βενιζέλου Ζαννέττου, την οποία θα επιδιώξουμε να αποδείξουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Το ΑΚΕΛ επιμένει επίσης στις θέσεις που εξ’ υπαρχής αλλά και στην πορεία εξέφρασε σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση της Δρομολαξιάς.