Still  Theatre Group: «Εχθροί εξ Αίματος» του Αρκά

Πρεμιέρα στις 14 Απριλίου 2019

Υπόθεση

Πανικός επικρατεί στα όργανα ενός  ανθρώπινου οργανισμου όταν μετά απο ένα ατύχημα ο εγκέφαλος πέφτει σε κώμα. Ο οργανισμός μένει χωρίς ηγεσία και τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα IMG_0527καλούνται σε συνέλευση ώστε να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους.  Παχύ και λεπτό έντερο καταυθάνουν πρώτοι στο σημείο συνάντησης. Το παχύ έντερο δυσκολεύεται να πιστέψει τις θεωρίες συνωμοσίας που το Λεπτό έντερο του παρουσιάζει.  Ένας εμφύλιος πόλεμος έχει ξεσπάσει μέσα στο σώμα. Είναι δυνατόν η καρδιά  να έχει συνομωτήσει – με όσα όργανα μπορούν να μεταμοσχευθούν – για να προκαλέσουν το θάνατο στον οργανισμό; Είναι δυνατόν να θέλουν να μετακομίσουν σε άλλον οργανισμό, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους συναδέλφους τους; Παχύ και Λεπτό έντερο, λογομαχούν έντονα, όταν το Δεξί νεφρό, αναλαμβάνει να τους καθησυχάσει , πως όλα γίνονται για το κοινό καλό και κυρίως το δικό τους καλό. Και φυσικά πως καμία συνωμοσία δεν υφίσταται πίσω από την πλάτη τους.

Το φινάλε απροσδόκητο μεν άκρως Αριστοφανικό δε. Θα καταφέρει ο Οργανισμός να επιβιώσει ή μήπως υπάρχει  όντως ένα κόλπο εξόντωσης του; Το Παχύ έντερο, το Λεπτό έντερο και το Δεξί νεφρό θα ανέβουν στην σκηνή του «Εργοτάξιου» και θα σας περιμένουν για να λύσετε το μυστήριο μαζί.

Λίγα λόγια για το έργο

Στο “Εχθροί εξ’ αίματος” ο Αρκάς έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ολόκληρο θεατρικό έργο, στα σπλάχνα μας. Γεννιούνται σχέσεις , διαπλέκονται ίντριγκες, φιλίες και έχθρες αναπτύσσονται. Οι αμφισβητίες του «συστήματος» αντιπαρατίθενται με τους ουτοπιστές «ενωτικούς», ενώ λίγο παραπέρα ανώτερες δυνάμεις κατεργάζονται τα δικά τους ολέθρια σχέδια, την ίδια στιγμή που το τέλος δεν το ελέγχει κανείς. Όλα όσα διαδραματίζονται “μέσα μας” δεν είναι παρά μια απεικόνιση του “έξω μας” , της κοινωνίας μας. Το κείμενο αλλιγορικό με λόγο άμεσο, κλιμακώνει το αίσθημα της αγωνίας για την επιβίωση, εγκλωβίζοντας σταδιακά τους πρωταγωνιστές σε μία μοίρα χωρίς φυγή. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως χωρίς τους  συγκεκριμένους χαρακτήρες και τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους θα θύμιζε αρχαία τραγωδία. Παρ’όλα αυτά το δίδυμο των εντέρων παραπέμπει σε αντιθετικά ζευγάρια του Θεάτρου του παραλόγου, και κυρίως σε χαρακτήρες του Μπέκετ. Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία άλλωστε ως ένα μεταμοντέρνο σχόλιο του Μπέκετ. Μέσα από τον κόσμο της αλληγορίας ο Αρκάς μας παρέδωσε ένα υπερρρεαλιστικό μονόπρακτο που θίγει έντονα το θέμα της προδοσίας, της εξουσίας – αναρχίας, το φόβο του θανάτου, μέσα σ’ενα κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο με έντονη την ταξική ιεραρχία, χωρίς φυσικά να απουσιάζει η ένταση και το σκέρτσο.

 

Ταυτότητα Παράστασης

Είδος:  Κωμωδία

Συγγραφέας: Αρκάς

Ερμηνεύουν: Γιάννης Μίνως – Άντρη Χατζηχριστοδούλου – Γιώργος Ευαγόρου

Σκηνοθεσία: StillTheatreGroup(Άντρη Χατζηχριστοδούλου – Γιάννης Μίνως)

Σκηνικά: StillTheatreGroup

Κουστούμια:Μάρω Μίνου

Σχεδιασμός Ήχου: StillTheatreGroup

Σχεδιασμός φωτισμών:  Βασίλης Πετεινάρης

Φωτογραφίες:  Στέφανος Χαραλάμπους

Promovideo:   Στέφανος Χαραλάμπους

Σχεδιασμός Αφισών – Flyers: Αλέξανδρος Μίνως

Παραγωγή: StillTheatreGroup

Οργάνωση Παραγωγής:Γιάννης Μίνως

 

Παραστάσεις

ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 19 Μαΐου στις 20:30

Πρεμιέρα Κυριακή 14 Απριλίου στις 20:30

14 , 20, 21 Απριλίου 4, 5, 11, 12, Μαΐου

Τακτικές παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30

 

Χώρος

Θέατρο ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ( Υπόγειο Σατιρικού Θεάτρου)Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη, 11-15 (πρώην 2102, Μόρφου), Αγλαντζιά.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 96 202534&  99 754803

 

Email: stilltheatregroup@gmail.com

Facebook:  https://www.facebook.com/Still-Theatre-Group-166629877187494/?ref=br_rs

Instagram:  www.instagram.com/?hl=en

Τιμή Εισιτηρίου: €13 & €10

Μετά τις SOLD OUT παραστάσεις στον industrial υπόγειο χώρο του Σατιρικού,  η Still Theatre Group έχει προσθέσει άλλη μία τελευταία παράσταση για να κλείσει την χειμερινή της σεζόν.
Μία τελευταία Παράσταση την Κυριακή στις 19 Μαΐου στις 20:30 στο Θέατρο ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ (Υπόγειο Σατιρικού Θεάτρου)