Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγοι υποστηρίζουν τον αγώνα της συντεχνίας Ισότητα

Η Συμμαχία Πολιτών και το Κίνημα Οικολόγων υποστηρίζουν τον αγώνα της Συνετεχνίας Ισότητας

imagew.aspxΣτην ανακοίνωση της η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει:

«Για άλλη μια φορά η Συμμαχία Πολιτών παρευρέθηκε στην πορεία της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητας,  υπέρ των δικαιωμάτων των Εργοδοτουμένων Ορισμένου και Αορίστου Χρόνου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ως Συμμαχία Πολιτών δεν ανεχόμαστε να υπάρχει δυσμενής διάκριση και να παραβιάζεται η αρχή της ισότητας. Υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία και πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να την εφαρμόσει.
Η Συμμαχία Πολιτών έχει καταθέσει συγκεκριμένες τροπολογίες για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο με στόχο την ίση μεταχείριση τους σε θέματα αποσπάσεων αλλά και την εξασφάλιση διαφανών και αξιοκρατικών διαδικασιών.
Βασική πολιτική μας φιλοσοφία είναι η ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων. Θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων που υφίστανται αδικίες τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Δεν δεχόμαστε να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων. Για αυτό το λόγο έχουμε προχωρήσει με Πρόταση Νόμου που διασφαλίζει Εθνικό Κατώτατο Μισθό και στον ιδιωτικό τομέα όπως ισχύει στην συντριπτική πλειοψηφία των χωρών μελών της Ε.Ε.
Για αυτό και μέσα από την κοινή πολιτική διακήρυξη της συνεργασίας Συμμαχία-Οικολόγοι δηλώνουμε ρητά ότι θα αγωνιστούμε για μια Ευρωπαϊκή Ένωση που θα πρέπει να γίνει πραγματικά μια κοινωνική ένωση, να διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, να καταπολεμά τη φτώχεια και να μειώνει τις ανισότητες. Πρέπει να διασφαλιστούν δίκαιες αμοιβές, τα δικαιώματα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, και κατώτατος μισθός για όλους τους εργαζομένους, ανάλογα με τα προσόντα και τις απαιτήσεις της κάθε θέσης εργασίας.»

Οικολόγοι

Σε δήλωση της η  Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και υποψήφια Ευρωβουλευτής   Έφη Ξάνθου χαρακτήρισε δίκαια τα  αιτήματα της Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα» λέγοντας τα πιο κάτω:imagew-2.aspx
​​
​«Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζει τα δίκαια αιτήματα της Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα». Συμφωνούμε απόλυτα μαζί τους ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί η Κυπριακή Δημοκρατία με δημόσιους υπαλλήλους δύο ή και τριών ταχυτήτων. Η ίση μεταχείριση ίσης εργασίας είναι μια πανανθρώπινη αρχή και οφείλουμε να την στηρίξουμε όλοι.

Στη σημερινή απεργία το Κίνημα εκπροσωπήθηκε από την αναπληρώτρια πρόεδρο κα Έφη Ξάνθου και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κα Αλεξία Σακαδάκη. Θα στηρίξουμε και αύριο με την παρουσία μας την 48ώρη απεργία και καλούμε τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να συμμετέχουν μαζί μας

Σημειώνουμε ότι δυστυχώς κανένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής για το θέμα, πλην του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και της Συμμαχίας Πολιτών. Ίσως γιατί φοβούνται την ΠΑΣΥΔΥ και τον πανίσχυρο γενικό της γραμματέα κ. Χατζηπέτρου.

Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα πολιτικά κόμματα υποτίθεται κόπτονται να προωθούν την μεταρρύθμιση της δημόσιας  υπηρεσίας. Η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των δημοσίων υπαλλήλων πολλαπλών ταχυτήτων αγγίζει την ουσία του θέματος αυτού. Οφείλουν να τοποθετηθούν ευθαρσώς και τα υπόλοιπα κόμματα.»