Επικίνδυνο παιδικό παγούρι στην κυπριακή αγορά


 

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν λάβει σχετική γνωστοποίηση από την αρμόδια Αρχή της Ελλάδας, kykloforia-epikindynou-paidikou-pagouriou-stin-kypriaki-agora-thμέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σύμφωνα με την οποία το προϊόν που περιγράφεται πιο κάτω δεν πληροί τους όρους για τη χρήση για την οποία προορίζεται, καθόσον περιέχει ουσίες, οι οποίες μεταναστεύουν στο πόσιμο νερό, αλλοιώνουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του και δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επιτρεπόμενων ουσιών της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το παιδικό παγούρι με την ονομασία TIGER, ροζ χρώματος, που τοποθετείται σε παιδικά ποδήλατα με βοηθητικές ρόδες μάρκας ORIENT, μοντέλο TIGER.

Επιπρόσθετα με τα πιο πάνω, η ελληνική εταιρεία εισαγωγής του συγκεκριμένου προϊόντος με επιστολή της ενημέρωσε τους διακινητές στην Κύπρο, όπως αποσύρουν από την αγορά όλα τα παγούρια που συνοδεύουν τα παιδικά ποδήλατα τύπου TIGER, μέχρι περαιτέρω διερεύνησης του θέματος.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά τις εταιρείες που διακινούν το εν λόγω προϊόν, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρσή του από την αγορά.

Επειδή όμως είναι δυνατό κάποια ποσότητα του συγκεκριμένου προϊόντος να βρίσκεται στην κατοχή των καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να το χρησιμοποιούν και το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.