Ν.Αναστασιάδης: Θα ενημερώσει το λαό για την υγεία του και τους πολιτικούς για τους σχεδιασμούς του

Σε δηλώσεις για κάποιους σχεδιασμούς που «πολλά αφορούν» θα προβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Τρίτη, μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως δήλωσε ο ίδιος, κατά την άφιξή του στην οικία του, στη Λεμεσό.anasw4

«Νομίζω ότι η επιστροφή μου με τις δυνάμεις που ανέκτησα δημιουργεί τις προοπτικές έτσι ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις προοπτικές για μια νέα αρχή», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την Τρίτη, πρόσθεσε, «θα έχω την ευκαιρία να δω τον μέχρι προ ολίγου Προεδρεύοντα τον κ. Ομήρου, στη συνέχεια θα προεδρεύσω του Υπουργικού Συμβουλίου και θα προβώ σε δηλώσεις έτσι ώστε να δώσω την ευκαιρία στα ΜΜΕ αλλά και γενικότερα στο λαό, να γνωρίζει και τα της κατάστασης της υγείας μου, αλλά γενικότερα και για κάποιους σχεδιασμούς».

Ερωτηθείς αν οι σχεδιασμοί αφορούν την λειτουργία της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι «πολλά αφορούν».

«Είμαι τρομερά συγκινημένος» είπε απαντώντας σε άλλη ερώτηση. «Αντιλαμβάνεστε ότι είναι η πρώτη φορά ίσως που απουσιάζω για τόσο μακρύ διάστημα, μάλιστα, κάτω από τις συνθήκες που απουσίασα», πρόσθεσε.

Ευχαρίστησε «για άλλη μια φορά όλους για τη συμπαράσταση».

Την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας περίμεναν στην οικία του φίλοι και πολίτες. Οι δύο του κόρες είχαν φτάσει νωρίτερα με τις οικογένειες τους. Οι αστυνομικοί της φρουράς του περίμεναν να τον υποδεχθούν με ανθοδέσμες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Άντρη με την οποία αναχώρησαν χθες από τη Νέα Υόρκη, κάνοντας στάση στο Λονδίνο. Το ιδιωτικό αεροσκάφος με το οποίο αφίχθηκε στη Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσγειώθηκε γύρω στις 19.25 απόψε.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ Λάρνακας Αριστοτέλης Μισός και Γιώργος Γεωργίου, ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ Λευκωσίας Χρήστος Ρότσας και άλλοι φίλοι και στενοί συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν ευδιάθετος και χαιρέτησε τόσο τους φίλους και συνεργάτες του όσο και τους δημοσιογράφους στους οποίους ανέφερε ότι ήταν πολύ καλά στην υγεία του.

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προέβη σε επίσημες δηλώσεις  στο αεροφρόμιο και αναχώρησε με τη συνοδεία του για την οικία του στη Λεμεσό.