Επρεπε να ήταν κάτω του ευρώ οι τιμές πετρελαίου

 

Η τιμή του πετρελαίου κατρακυλά συνεχώς, όμως τα καύσιμα στα πρατήρια της Κύπρου …καίνε! 56781ECCC913F5031B59028041D8A438Οι μειώσεις με το σταγονόμετρο στις οποίες προβαίνουν για να μας ξεγελούν ουδόλως ανταποκρίνονται στην πτώση της διεθνούς τιμής. Κι αυτό είναι φως φανάρι, το ξέρουν οι πάντες! Οι τιμές θα έπρεπε να ήταν κάτω του ενός ευρώ κι ακόμη πιο κάτω καθότι η ποσοστιαία μείωση της διεθνούς τιμής τους τελευταίους τρεις μήνες άγγιξε το 45% ! Βεβαίως στην Κύπρο τα μονοπώλια των εταιρειών καλά κρατούν κι από την ώρα που οι αρμόδιοι υπουργοί δεν παρεμβαίνουν δραστικά για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, η κερδοσκοπία σε βάρος του καταναλωτή και της οικονομίας θα βρίσκεται στο απόγειο.

 

Στα λογίδρια είναι πρώτος!

Αν ο Υπουργός Οικονομικών εννοεί αυτά που λέει ότι το 2015 η οικονομία θα ανακάμψει, θα έπρεπε να κουνούσε το μικρό του δαχτυλάκι προς κάποιες κατευθύνσεις.Από ευχολόγια και ωραίες κουβεντούλεςnewego_LARGE_t_1101_54214515 έχουμε χορτάσει. Δεν μπορεί για παράδειγμα οι τιμές των καυσίμων διεθνώς να γίνονται χώμα και να επιτρέπουν εδώ στην Κύπρο να γίνεται τόσο μεγάλο γλέντι κερδοσκοπίας. Χαμηλές τιμές στα καύσιμα, οι οποίες δικαιολογούντια απόλυτα, μόνο ευεργετικό αντίκτυπο μπορεί να έχουν σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Το ίδιο και με τα επιτόκια. Δεν νοείται ενθάρρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με το ύψοςς των επιτοκίων στα επίπεδα που καθορίζουν οι τράπεζές μας. Επιτέλους κύριε Υπουργέ αφήστε την πάρλα και κάντε σωστές παρεμβάσεις. Με λογίδρια και εξυπνάδες η οικονομία δεν ανακάμπτει.Κανένα μαγικό ραβδί δεν έχεις Χάρη;

ΜΔ

Ο κύβος ερίφθη!

Ο κύβος τελικά ερίφθη για τις Κυπριακές Αερογραμμές! Η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής04661__1eb5d4a2346b9ae75c5345c0247950e3_M Επιτροπής για τη νομιμότητα της οικονομικής βοήθειας που δόθηκε στην εταιρεία τα προηγούμενα χρόνια αναμένεται αρχές του 2015, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα κατεβάσει τα ρολά καθότι η εν λόγω γνωμοδότηση δεν προβλέπεται   θετική και ως εκ τούτου θα χρειασεί να επιστρεφούν τα χρήματα. Αλλωστε ο Πόλυς Πολυβίου το προδιέγραψε.

Κρίμας τον τόπο μας που αποδεικνυόμαστε για άλλη μια φορά ανάξιοι να προστατεύσουμε και να εξυγιάνουμε οργανισμούς που καθορίζουν το στίγμα της κυπριακής μας ταυτότητας. Σε αυτή τη χώρα μόνο να ξηλώνουμε ξέρουμε, εφόσον δεν έχουμε ούτε όραμα, ούτε μεθοδολογία να εξυγιαίνουμε. Κι είμαστε ακόμη στην αρχή.

Κυρ.

 

 

Τον έφαγε η αλαζoνεία

Αυτός ο Μάριος Δημητριάδης παραπήρε φόρα ή μας φαίνεται; Προσπαθεί να μας πείσει πως με το να __ξεπουλήσουμε τα λιμάνια και τις τηλεπικοινωνίες θα ζούμε στον παράδεισο. Εμαθε δυο τρεις ατάκες και τις σερβίρει με κάθε ευκαιρία και με τέτοιο τουπέ που είναι για να διερωτάσαι από που το αντλεί. Μήπως από τις ψηλές επιδόσεις του όταν ήταν στο Γυμνάσιο; Πάντως ακόμη και οι μαθητές όταν πήγε να τους μιλήσει τον πήραν είδηση. Δεν άντεξαν την αλαζονεία του και τον ρεζίλεψαν.

Λεο

Ο Χαρίλαος και οι εκτιμήσεις του

 

STAVRAKIS-200x200

Κυκλοφόρησε στο Facebook μια συνέντευξη που έδωσε στο SIGMA   λίγο πριν το κούρεμα, με την ευκαιρία που έγραψε και παρουσίασε το γνωστό βιβλίο του   ο μεγάλος τραπεζίτης απόφοιτος του Harvard και Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Χριστόφια κ. Χαρίλαος Σταυράκης.

Κινδυνεύει το τραπεζικό μας σύστημα, κινδυνεύουν οι κυπριακές τράπεζες είχε ρωτηθεί από την δημοσιόγράφο Πετρούλα Αργυρου. Και η απάντηση:

<<Σίγουρα οι τράπεζες έχουν μεγάλες ζημιές από τις επενδύσεις που έχουν κάνει σε ελληνικά χρεόγραφα και σε δανεισμό στην ελληνική αγορά, αλλά πιστεύω ότι οι καταθέτες θα πρέπει να είναι απόλυτα σίγουροι ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος απώλειας λεφτών >>. Από προβλέψεις και προνοητικότητα ήταν ατσίδας ο αφιλότιμος!

Leo

 

Πανεπιστήμιο ή σχολή της μίζας;

Μα επιτέλους είναι Πανεπιστήμιο ή σχολή της μίζας και εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων;   Είναι απίστευτα τα σκάνδαλα που βγαίνουν στο φως σε σχέση με το ΤΕΠΑΚ.tepak-akinita Υπήρξε, όπως αποκαλύφθηκε στο Δικαστήριο, μεγάλο φαγοπότι δημοσίου χρήματος τόσο με την οικοδόμηση, επιδιόρθωση, ανακαίνιση, ή ενοικίαση των κτηρίων για τις στεγαστικές ανάγκες του Πανεπιστημίου, όσο και την κατασπατάληση οικονομικών πόρων του ΤΕΠΑΚ μέσα από κελιστά συμβόλαια ενοικίασης , τα οποία υπογράφηκαν με ιδιώτες και αφορούν υποστατικά που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ!

Πάντως σιγοψιθυριζόταν από καιρό ότι γινόταν πάρτι με τις ενοικιάσεις κτηρίων. Μάλιστα υπήρξε περίπτωση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ , ο οποίος στη συνέχεια διορίστηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε ψηλό πόστο   ότι ευλογούσε τα γένια του ενοικιάζοντας ακατάλληλα ιδιόκτητα υποστατικά του στο Πανεπιστήμιο. Ομως κανένας δεν αντέδρασε, παρόλο που οι καταγγελίες έγιναν στον Τύπο. Πρέπει ο κόμπος να φθάσει στο χτένι για να αντιδράσουμε; Για να δούμε θα πληρώσουν όλοι ή μερικοί και για τους υπόλοιπους;

Λεο