Ο Σουλτάνος πειρατής και οι φίλοι μας….

 

Βρε βρε, τί προστασία μας προσφέρουν οι εταίροι φίλοι μας! Εδώ ο σουλτάνος Ερντογάν μπήκε σαν οχτρός στις θάλασσες μας στρογγυλοκάθησε με το Μπαρμπαρός του και απειλεί ότι θα erntogan1εξορύξει το   φυσκό αέριο και , οι …καλοί φίλοι μας, του κάνουν πλάτες! Ούτε μια καταδικαστική δήλωση, ούτε μια ανακοίνωση δαμαρτυρίας σε αυστηρό τόνο. Ούτε πως συμπεριφέρεται ως πειρατής σε περιοχές που δεν έχει κανένα δικαίωμα να αρμενίζει τα πλοία του και να απειλεί τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Αυτή άραγε ήταν η προστασία που περιμέναμε να μας προσφέρουν οι εταίροι μας στην μεγάλη οικογένεια των κρατών της ΕΕ, η οποία θα αποτελούσε ασπίδα των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας; Αν πεις η Βρετανία, Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Μπαν Κι Μουν! Αντί να τραβήξουν το αυτί του νεοοθωμανού σουλτάνου του χαιδεύουν την πλάτη. Και αντί τις πιέσεις να τις ασκήσουν σε εκείνους που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, το νόμο και την τάξη, τις μεταθέτουν πάνω μας. Παίρνουν χαμπάρια στον Αναστασιάδη που δεν προοιωνίζονται θετικά!

Η Ρωσία που την περιθωριοποιήσαμε, ακόμη προχθές δήλωσε λύση του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ! Ομως, αυτές τις τοποθετήσεις κι αυτό το στήριγμα, κάπου κάποιους τους αποσυντονίζει!

ΚΚ

Καλή σταδιοδρομία κύριε Σιαρλή!

 

Τον θυμάστε εκείνο τον τραπεζίτη τον Υπουργό , που τα έβλεπε όλα ρόδινα και περηφανευόταν πως κοιμόταν ήσυχος τις νύχτες , χωρίς να ανησυχεί για τα προβλήματα FF06C17A5626C24168D6F76F97B5D4C1της οικονομίας. Οπως μαθαίνουμε δεν κρέμασε το κόσκινο. Εγινε consultant! Είναι πολύ της μόδας όσοι στην Κύπρο συνταξιούχοι αφυπηρετούν από ψηλά πόστα να γίνονται σύμβουλοι! Τόση πείρα που περιμάζεψε τόσα χρόνια ως εκκαθαριστής και τραπεζίτης δεν την αφήνει να πάει χαμένη. Ο άνθρωπος θέλει να δίνει τα φώτα του.

Ελπίζουμε να μην τον δούμε consultant στις Κυπριακές Αερογραμμές, και να σκαρώνει σχέδια σχετικά με το πως θα σωθεί η Εταιρεία ! Μια αγάπη, όσοι γνωρίζουν, τους την είχε όταν ήταν Υπουργός , τόσο πολύ, που με τον Φούλη συμβάδιζαν μαζί ως προς τους στόχους!

Λεο

Αχ αυτές οι εκποιήσεις!

ÐËÁÔÖÏÑÌÁ ÓÕÍÄÉÊÁËÉÓÔÉÊÙÍ ÊÏÉÍÙÍÉÊÙÍ ÏÑÃÁÍÙÓÅÙÍ - ÊÉÍÇÔÏÐÏÉÇÓÇ ÅÍÁÍÔÉÁ ÓÔÉÓ ÅÊÐÏÉÇÓÅÉÓ

Να εγκριθούν τα νομοσχέδια για την αφερεγγυότητα καλεί τη Βουλή ο Χάρης. Για τον υπουργό Οικονομικών , αυτό είναι μια απλή πράξη. Βάζεις το νομοσχέδιο στη ψηφοφορία , το περνάςδια ανατάσεως της χειρός και πας πάρα κάτω. Αυτό το παρα κάτω όμως είναι που κάνει πολλούς συμπολίτες μας να ζουν με ένα καθημερινό εφιάλτη. Γιατί πολλοί έφτυσαν αίμα να αγοράσουν ή να κτίσουν ένα σπίτι , πλήρωσαν ουκ ολίγα γι αυτό και τώρα δεν μπορούν να ανταποκρίνονται ούτε στους τόκους των δόσεών τους. Οχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί καταφέραμε να τραβήξουμε το χαλί κάτω από τα πόδια του κόσμου, αφήνοντάς τον αιωρούμενο στο έλεος της μοίρας. Για δεύτερη φορά μετά την τραγωδία του 74. Αντί να φωνάζει λοιπόν και να παρακαλεί ο Υπουργός Οικονομικών , υποκλινόμενος στις διαταγές της Τρόϊκας, ας φροντίσει λιγάκι   αυτή η οικονομία που διαχειρίζεται να ανακάμψει. Οχι στα λόγια, αλλά με έργα! Με έπεα πτερόεντα τίποτα δεν γίνεται.

Λεο

 

Μας λείπεις Λευτέρη!

Τελικά μην πείτε πως ο Λευτέρης Χριστοφόρου ,δεν σας λείπει! lefteris-christoforou-den-diorthoneis-se-mia-mera-katastrofes-1500-imeron-thΠού είναι τώρα ο προστάτης των φτωχών, να μιλήσει για το καλάθι της οικοκυράς, να ρίξει τα μαλιά του πίσω και να φωνάξει κάτω τα χέρια από την πρώτη κατοικία και να καλέσει την κοινωνία να δώσει ψωμί, γάλα και δουλειά στους άνεργους;

Εκεί ψηλά που μετακόμισε ούτε βλέπει, ούτε ακούει. Κι αν τυχαία περάσει το κατώφλι μας και κληθεί να πει την άποψη του έχει την απάντηση στο τζεπάκι του. Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι…

ΚΜ

 

Σε ευφορία τα …γεράκια!

Πολλή ευφορία στην Τράπεζα Κύπρου! Με τους νέους μαστόρους πετά το Συγκρότημα! Τα γεράκια- ετοιμάζουν την επέλασή τους σε ακίνητες και άλλες περιουσίες που λόγω κρίσης και εκποιήσεων θα έχουν τη δυνατότητα να τις εξασφαλίζουν τζάπα ή μισοτιμής. chourikan-oi-neoi-metochoi-pisteyoun-stin-kypro-thΟι νέοι ένοικοι ξέρουν καλά το παιγνίδι καθότι το έπαιξαν και σε άλλες πτωχεύσασες χώρες και έβγαλαν τα δισεκατομμυριάκια τους. Ηδη η τράπεζα που είναι Κύπρου, αλλά χωρίς την Κύπρο, θα μπει και θα αιμοδοτήσει το χρηματιστήριο, ενώ θα ξεκινήσει και τη χορήγηση δανείων, σκέψου το γίνεται!

Ο κ. Χούρικαν είναι με τις χαρές του και κάνει δηλώσεις του τύπου «η Τράπεζα Κύπρου είναι μια από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην Ευρώπη»! Αυτή τη μεγαλομανία του τη μπολιάσαμε εμείς, μην μου πείτε! Μας πήρε είδηση και δουλεύει στα μέτρα μας.

Λεο